Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Ngonye Falls

De Ngonye Falls liggen in de Zambezi rivier in de westelijke provincie van Zambia en zijn ook wel bekend onder de naam Sioma Falls, omdat deze waterval in de buurt van het dorp Sioma liggen. Deze prachtige watervallen markeren het overgangspunt in de Zambezi Rivier van de Kalahari-zand ondergrond naar een basalt rotsachtige ondergrond, die uiteindelijk de prachtige kloven van de Victoria Falls vormt.

Ngonye Falls in westelijk province in Zambia

Ngonye Falls – hoefijzer

De hoefijzervormige Ngonye Falls zijn meestal indrukwekkend vanwege het grote volume water dat door deze 20 meter hoge waterval stroomt. Een interessant aspect is dat de rivier onder de rots aan weerskanten van de watervallen stroomt. Het is heel bijzonder hier op te staan en de ondergrondse stroom te voelen en te horen.

Ngonye Falls in Zambezi rivier in Zambia

De watervallen bieden elk moment van het jaar goede foto mogelijkheden, maar de optimale tijd is rond juni of juli. Rafting is het beste van februari tot mei na de regen. Het wild hier wordt het beste van juli tot november gezien, wanneer het water schaars is en de dieren gedwongen zijn om naar de waterholes of naar de rivier te komen om te drinken.

Lees onze Zambia reissuggesties

ZambiaVraag gratis advies op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...