Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

North Luangwa National Park

North Luangwa National Park ligt in de Luangwa Vallei die bijna de gehele oostelijke regio van Zambia bestrijkt. Hier bevinden zich een aantal nationale parken. Waaronder North en South Luangwa National Park. North Luangwa National Park is een van de meest spectaculaire wildernis gebieden in Afrika en is "een van de grootste wildreservaten in de wereld." Het is zo afgelegen dat self-drive safari's niet zijn toegestaan en je mag alleen onder begeleiding van een erkende gids het park in. Het belangrijkste verschil tussen het North en South Luangwa park ligt in hun geschiedenis. South Luangwa National park is altijd het belangrijkste park geweest en hier zijn dus veel financiële middelen naar toe gegaan om het te bewerken en toegankelijk te maken.

Wandel safari North Luangwa National Park Zambia

In 1986 is dit veranderd toen gerenommeerde wetenschappers hun onderzoek verrichtte en de auteurs Mark en Delia Owens het boeken: Eye of the Elephant  en Cry of the Kalahari schreven. Hun aanwezigheid had een grote impact en hun inspanningen resulteerden in een grote vermindering van stropers. In North Luangwa National Park werken nu de meest ijverige game rangers in het land. Als u een reiziger bent die houdt van avontuur, dan is dit park zeker aan te raden.

De diversiteit van de begroeing in North Luangwa is bijzonder. Er zijn gebieden met mopane bossen en grote bossen met rood mahonie hout, ivoor palmen en worst bomen met hun bungelende fruit.

De Luangwa rivier fungeert als de oostelijke grens van het park, terwijl de westelijke grens wordt gekenmerkt door de indrukwekkende Muchinga bergketen  die wel tot 1.100 meter boven zeeniveau komt. De Mwaleshi rivier ontspringt hoog in de heuvels van deze steile helling en zoekt zich een weg naar beneden in een reeks van stroomversnellingen en watervallen. Waaronder de prachtige Chomba Waterval. De Mwaleshi rivier in het hart van North Luangwa Park, verdwijnt in het droge seizoen en vormen zich meertjes die grote kuddes antilopen aantrekken.

Nijlpaarden in Luangwa rivier North Luangwa National Park Zambia

Dieren en Vogels

North Luangwa National Park is voornamelijk een bosrijk park bekend om zijn enorme kuddes buffels - soms meer dan duizend stuks. Andere veel voorkomende zoogdieren zijn leeuwen, luipaarden, hyena's, olifanten en tal van antilopen waaronder bushbucks, puku’s, kudu’s, impala's en een aantal die niet in het zuiden voorkomen, zoals oribi’s, hartebeesten, reedbucks en de grootste van alle antilopen, elanden. In het park leven ook zebra's, gnoes wrattenzwijnen, bavianen en vervet monkeys.

Er is een ontzagwekkende verscheidenheid aan vogels waaronder: Half-collared ijsvogels, lange staart kwikstaart, kabbelende spreeuwen, om Pel’s visuil en paarse kuif turaco.

Seizoenen

Zambia heeft drie belangrijke seizoenen:

 • Het regenseizoen loopt van november tot maart. De meeste regen valt in december tot februari en de luchtvochtigheid bereikt zijn piek in januari, februari en maart. Het park is toegankelijk tijdens de zware regens.
 • Het koude droge seizoen loopt van april tot en met september. Het is dan koel en droog met aangename temperaturen rond de 24 ° C in de middag. 'S nachts daalt de temperatuur 8 ° C.
 • Het warme droge seizoen loopt van oktober tot en met november. Er worden dan temperaturen van ongeveer 30 ° C bereikt, maar de luchtvochtigheid ontbreekt.

Beste tijd om North Luangwa bezoeken is juli-oktober. 

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...