Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nsumbu National Park

Het Nsumbu National Park laat zich tijdens een exclusieve individuele maatwerk safari prima combineren met een bezoek aan Lake Tanganyika op de grens met Tanzania. Het Nsumbu National Park ligt in het uiterste noorden van Zambia in een gebied dat nog nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Maak game drives in Het Nsumbu National Park en boot safari’s op Lake Tanganyika. Neem contact met ons op voor een exclusieve individuele safari op maat naar Het Nsumbu National Park.

Zambia Safari op maat Nsumbu National Park aan Lake Tanganyika | Mambulu! Safaris With A Difference

Nsumbu National Park – Lake Tanganyika

Het Nsumbu National Park (ook wel Sumbu genoemd) ligt op de zuidelijke oevers van het Lake Tanganyika in het noorden van Zambia. Het Park heeft een oppervlakte van iets meer dan 2.000 km² en heeft een kuststrook van 100 kilometer ongerepte stranden langs het meer. Het landschap varieert van zandstranden, verticale kliffen, rotsachtige baaien en natuurlijke baaien tot ruige heuvels en diepe dalen. De Lufubu rivier stroomt door het park en komt uiteindelijk in het Tanganyika meer uit.

Aan de westelijke grens van het Nsumbu National Park ligt het Tondwa Game Management Area van 54.000 ha groot. Het veel grotere Kaputa Game Management Area (360.000 ha) grenst ook aan het nationaal park maar dan in het noordwesten en zuidwesten. Het Nsumbu National Park en de twee Game Management Areas samen vormen dus een belangrijke deel van de beschermde gebieden in Zambia.

Zambia Safari op maat Nsumbu National Park nijlpaarden in Lake Tanganyika | Mambulu! Safaris With A Difference

Naast de Lufubu rivier die het park doorkruist stromen ook de veel kleinere Nkamba en Chisala rivier door het park. Zowel de Lufubu rivier als de Nkamba en Chisala rivier monden uit in het Tanganyika meer. De Lufubu rivier in Kasaba bay en de Nkamba en Chisala rivier, die ontstaan in het Tondwa-moeras, monden uit in respectievelijk Nkamba en Sumbu Bays. Nadat ze eerst door de vallei met veel dieren zijn gestroomd.

Nsumbu National Park – wildlife

Hoewel wildstand langzaam afneemt, is er nog steeds een breed scala aan diersoorten in het park aanwezig en wordtt er aan herstel gewerkt. Veelvuldig worden roan antilopen, sable antilopen, elanden, hartebeesten, buffels en zebra’s gespot. Minder vaak worden olifanten, leeuwen en luipaarden gezien. Bushbucks, warthogs en puku’s komen vaak naar de stranden van Lake Tanganyika. De zeldzame blue duiker is een van de specialiteiten van het park, samen met de schuchtere in het moeras levende sitatunga. Andere diersoorten die hier leven zijn spotted hyena’s, side-striped jackals, servals, impala’s, waterbucks en de reedbucks.

Zambia Safari op maat olifanten in Nsumbu National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

De oever aan deze zijde van het meer is bezaaid met krokodillen en nijlpaarde, dus het is raadzaam om hier niet te gaan zwemmen. De krokodillen kunnen maximaal zes meter lang worden. De nijlpaarden komen vaak 's nachts uit het water om te grazen in de buurt van de lodges.

Nsumbu National Park – vogels

Gezien de aanwezigheid van permanent water lever er veel vogels in het Nsumbu Nationale Park. Veel migrerende vogels zijn afkomstig uit oost-Afrika en uit de zuid-Afrikaanse regio's. De flamingo is een van de meer spectaculaire migranten. Enkele van de vogels die bij het meer leven zijn skimmers, spoonbills, whiskered terns samen met verschillende soorten storks, ducks en herons. Veel voorkomende vogelsoorten rond het meer zijn onder meer de grey-headed gull, lesser black-backed gull, white-winged black tern, whiskered tern, African skimmer, en natuurlijk de fish eagle. De palmnut vulture en de Pel's fishing owl worden ook af en toe gezien.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...