Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nyika Plateau National Park

Het Nyika National Park is tijdens een individuele safari reis op maat zowel vanuit Zambia als Malawi te bereiken. Het Nyika Plateau National Park is een prachtig bergachtig hoogland gebied dat, zeker aan de Zambiaanse zijde, nauwelijks wordt bezocht door toeristen. Neem contact met ons op voor een individueel safari ontwerp op maat naar het Nyika Plateau National Park.

Zambia Safari op maat Nyika Plateau National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Nyika Plateau National Park – Malawi 

Het Nyika Plateau National Park is eigenlijk een uitbreiding op het nationale park aan de Malawische kant, die de rest van het plateau omvat. De hoogte varieert van 1.295 tot 2.225 meter boven zeeniveau, waardoor Nyika Plateau National Park het hoogste national park in Zambia is. 

Nyika Plateau National Park – spectaculaire uitzichten

Het plateau terrein bestaat uit hellingen van golvend grasland met bospercelen. De uitzichten vanaf het Nyika Plateau zijn spectaculair met prachtige wolkformaties aan de horizon. Het Nyika Plateau National Park is zonder twijfel één van de mooiste plaatsen in Afrika. Door de hoogte van het Nyika Plateau is het overdag aangenaam warm, in tegenstelling tot de soms intense hitte in de vallei.

Zambia Safari op maat mountain biken in Nyika Plateau National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Nyika Plateau National Park – wildlife

Game viewing op het plateau is interessant vanwege de wisselende vegetatie en panoramische uitzichten. Enkele van de grotere dieren die u hier kunt zien zijn zebra’s, roan antilopen, elanden, bushbucks, reedbucks, warthogs en luipaarden. Het Nyika Plateau National Park is ook bekend om zijn duikers, waaronder de zeldzame rode duiker, maar ze hebben de neiging om behoorlijk vuil te zijn. Tijdens nachtelijke game drives kunt u de honey badgers, bushpigs, servals, civets, genets en bush baby’s zien.

Zambia Safari op maat zebra in Nyika Plateau National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Nyika Plateau National Park - vogels

Vogel spotten is het hele jaar door uitstekend met de beste periode tussen oktober en januari, wanneer trekvogels naar dit park komen. De meest lastige vogels om te spotten zijn de bosvogels, zoals de bar tailed trogon, moustached green tinkerbird, mountain greenbul and yellow-streaked bulbul, the starred robin and Cape batis evenals de white tailed crested flycatcher en de eastern double collared sunbird.

Nyika Plateau National Park – vegetatie

Wandelen is een genot in het Nyika Plateau National Park vanwege het uitzicht en de grote verscheidenheid aan wilde bloemen. In oktober zijn er grote hoeveelheden gele Helichrysums of eeuwige bloemen, fijne roze en blauwe Gladioli, Pelagoniums, kleine Hibiscus en orchideeën zoals de spectaculaire blauwe disa die onder rotsen groeit. In november komen de proteas en reuze lobelia's in bloei. Er zijn kleine bos perken met grote bomen, wortelbomen, geelhout, ebbenhout, rode barked Hagenia bomen en vele anderen, waarvan sommige met Lianas zijn gedrapeerd. Regelmatig worden er blauwe apen gehoord in de bossen.

Zambia Safari op maat Nyika Plateau National Park gouden heuvels | Mambulu! Safaris With A Difference

Om de Chisanga Falls te bezoeken moet u een korte wandeling naar beneden maken door de Brachystegia bossen. De grootte van de watervallen variëert per seizoen, maar er is altijd een goede stroom water, ongeacht het seizoen.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia kennismaking

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...