Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

South Luangwa National Park

South Luangwa National Park ligt in de Luangwa vallei, gelegen aan de zuidelijke uiteinden van de grote Rift vallei en is het meest bekende park van Zambia. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het voortbestaan van de vallei is afhankelijk van de kronkelende Luangwa rivier, die vol zit met nijlpaarden, krokodillen en watervogels en talrijke zijrivieren heeft.

Nijlpaard in South Luangwa National Park Zambia

Begeleide wandel safari's werden voor het eerst aangeboden in de Luangwa Valley en blijven de meest populaire manier om dit park te verkennen. De vele open vlaktes maken het gebied aantrekkelijk voor een safari te voet. Een wandel safari is een heel intense ervaring. U gaat op pad met een ervaren gids, een gewapende game ranger en een spoorzoeker. Met een beetje geluk ervaart u zelf hoe spannend het is op korte afstand de dieren te observeren in hun eigen leefomgeving.

Close up Luipaard in South Luangwa National Park Zambia

Dieren en vogels

Er is een overvloed aan dieren in dit park. Antilopen, gnoes en zebra’s worden gezien bij de rivieroevers en op de open savannes in het noorden. Hier bevinden zich ook de meeste safari-kampen. De modderige Luangwa rivier is de thuisbasis van nijlpaarden en krokodillen. De nijlkrokodil (die hier ook leeft) is 's werelds grootste reptiel. Hij kan maximaal 4 meter lang en wel 100 jaar oud worden.

Tijdens de nacht game drives kunnen luipaarden en leeuwen die op jacht zijn worden waargenomen. Bavianen en vervet apen worden vaak gezien, maar ook de meer schuwere dieren zoals de das en civet kat kunnen worden gespot. De afrikaanse wilde hond - die behoefte heeft aan een groot leefgebied - trekt gemakkelijk door dit park. Omdat het een bedreigde diersoort is is het een bijzonderheid mocht je ze zien.

African Wild Dogs in South Luangwa National Park Zambia

De Thornicroft giraffes leven in dit park. Het is een van de 8 verschillende soorten giraffen die in Afrika leven. Ze hebben een donkere snuit en zijn iets kleiner dan hun neven en nichten. Zelfs de zebra’s zijn hier iets anders gestreept dan in andere gebieden in Afrika.

In het park zijn meer dan 400 soorten vogels geteld. Tijdens een driedaags bezoek kan je er makkelijk 100 van spotten. Enkele bijzonder mooie exemplaren zijn de; Carmine bijeneters, ijsvogels, lila-breasted rollers, Bateleur adelaars, zadel-bek ooievaars, kraanvogels en visarenden.

African Fish Eagle

Seizoenen

Zambia heeft drie belangrijke seizoenen

 • Het regenseizoen loopt van december tot en met april. Het is dan warm ( middag temperatuur 28 ° C), vochtig en regenachtig met een overvloed aan insecten. Het South Luangwa National Park is ontoegankelijk tijdens het regenseizoen van december tot de laatste regens in ongeveer april. Na een nacht van zware regen en donder, kan het water niveau in de Luangwa rivier stijgen met enkele meters tot een meer dat er niet was voor de zware regenval.
 • Het koude droge seizoen loopt van mei tot en met september. Het is dan koel en droog met aangename temperaturen rond de 24 ° C in de middag. 'S nachts daalt de temperatuur 8 ° C.
 • Het warme droge seizoen loopt van oktober tot en met november. Er worden dan temperaturen van ongeveer 35 ° C bereikt, maar de luchtvochtigheid ontbreekt. Tegen die tijd zijn de struiken verwelkt en is de aarde kurkdroog, de dieren verzamelen zich langs de rivier en op de resterende drinkplaatsen.

De hete, droge maanden zijn de beste periode voor de game viewing.

flg zambiaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Zambia reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...