Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Zimbabwe kennismaking

Zimbabwe is één van de mooiste landen van zuidelijk Afrika. Een land met een heerlijk klimaat en een rijke flora en fauna en met één van de 7 natuurlijke wereldwonderen binnen de grenzen: de Vicotria watervallen. De Zimbabwanen zijn warme vriendelijke mensen, die u gastvrij verwelkomen in hun land. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij soms verkeren hebben zij hun gevoel voor humor niet verloren.

Zimbabwe heeft verschillende nationale parken waar onder andere de “Big5” te bewonderen valt. De nationale parken onderscheiden zich door verschillende landschappen, zoals grasvlakten, savanne, Bush land en granieten heuvels. Hwange National Park vormt samen met Chobe National Park in Botswana één eco-systeem dat één van de grootste olifanten populaties van Afrika huisvest.

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Zimbabwe.

Kanoën op de Zambezi in Mana Pools National Park Zimbabwe

Zimbabwe - Victoria watervallen

De inheemse naam voor de Victoria watervallen is  “Mosi Oya Tunya” of wel “de rook die dondert”. Een geweldige ervaring om dit donderd geraas te horen en het opspattende water als een regenbui te ervaren. Bezoek de watervallen en bekijk ze eventueel vanuit de lucht! In de droge tijd (november - februari) is de omvang van de waterval goed te zien, omdat de grote wolken opspattend water het zicht dan niet belemmeren.

Regenboog in de Victoria watervallen Zimbabwe

Zimbabwe - historie en cultuur

Ten zuiden van de stad Masvingo liggen de ruines van een koninklijke residentie uit de 12de tot 15de eeuw: Fort Victoria. Het gebied staat bekend als Great Zimbabwe. In verschillende grotten zijn afbeeldingen van dieren en mensen terug te vinden. Het zijn een van de oudste overblijfselen in Zimbabwe die door de bosjesmannen zijn achtergelaten.

Ruïnes van Great Zimbabwe

Zimbabwe - wildlife en natuur

Zimbabwe heeft verschillende nationale parken waar onder andere de “Big5” te bewonderen valt, die zich onderscheiden door verschillende landschappen, zoals grasvlakten, savanne, Bush land en granieten heuvels. Hwange National Park vormt samen met Chobe National Park in Botswana één eco-systeem dat één van de grootste olifanten populaties van Afrika huisvest.

Zwemmen met olifanten Hwange National Park Zimbabwe

Zimbabwe - oostelijke hooglanden

Het bergachtige gebied dat zich uitstrekt langs de oostgrens tussen Zimbabwe en Mozambique toont u een heel ander Afrika dan u zich in eerste instantie zou voorstellen. In het Nyanga National Park liggen de hoogste bergen van Zimbabwe en de op één na hoogste waterval van Afrika. Het Chimanimani National park is een paradijs voor wandelaars.

Nyanga National Park Zimbabwe

Zimbabwe - Lake Kariba en Zambezi rivier

Laat u onderdompelen in de mythe die zich rond Lake Kariba en de Zambezi rivier moet hebben afgespeeld. De overlevering suggereerd dat de koninkrijken van Hiram, Salomo en Sheba zich hebben verrijkt met het goud en ivoor van Ophir (een deel van het huidige Zimbabwe). De machtige Zambezi was een van de toegangspoorten tot de oude schat.

Zonsondergang bij Lake Kariba Zimbabwe

Zimbabwe - reissuggesties

Om u een indruk te geven van de mogelijkheden hebben we een aantal reissuggesties samengesteld. U kunt er onderdelen uit kiezen voor uw eigen safari op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

ZimbabweVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...