Zimbabwe kennismaking

Zimbabwe is één van de mooiste landen van zuidelijk Afrika. Een land met een heerlijk klimaat en een rijke flora en fauna en met één van de 7 natuurlijke wereldwonderen binnen de grenzen: de Victoria watervallen. De Zimbabwanen zijn warme vriendelijke mensen, die u gastvrij verwelkomen in hun land. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij soms verkeren hebben zij hun gevoel voor humor niet verloren.

Zimbabwe heeft verschillende nationale parken waar onder andere de Big5 te bewonderen valt. De nationale parken onderscheiden zich door verschillende landschappen, zoals grasvlakten, savanne, Bush land en granieten heuvels. Hwange National Park vormt samen met Chobe National Park in Botswana één eco-systeem dat één van de grootste olifanten populaties van Afrika huisvest.

Mambulu! Safaris With A Difference is dé specialist voor maatwerk safari reizen naar Zimbabwe.

Zimbabwe – Victoria watervallen

De inheemse naam voor de Victoria watervallen is ‘Mosi Oya Tunya’ of wel ‘de rook die dondert’. Een geweldige ervaring om dit donderend geraas te horen en het opspattende water als een regenbui te ervaren. Bezoek de watervallen en bekijk ze eventueel vanuit de lucht! In de droge tijd (november – februari) is de omvang van de waterval goed te zien, omdat de grote wolken opspattend water het zicht dan niet belemmeren.

Zimbabwe – Lake Kariba en Zambezi rivier

Laat u onderdompelen in de mythe die zich rond Lake Kariba en de Zambezi rivier moet hebben afgespeeld. Bezoek de mooie natuurparken Mana Pools en Matusadona National Park. De overlevering suggereert dat de koninkrijken van Hiram, Salomo en Sheba zich hebben verrijkt met het goud en ivoor van Ophir (een deel van het huidige Zimbabwe). De machtige Zambezi was een van de toegangspoorten tot de oude schat.

Zimbabwe – historie en cultuur

Ten zuiden van de stad Masvingo liggen de ruïnes van een koninklijke residentie uit de 12de tot 15de eeuw: Fort Victoria. Het gebied staat bekend als Great Zimbabwe. In verschillende grotten zijn afbeeldingen van dieren en mensen terug te vinden. Het zijn een van de oudste overblijfselen in Zimbabwe die door de bosjes mannen zijn achtergelaten.

Zimbabwe – wildlife en natuur

Zimbabwe heeft verschillende nationale parken waar onder andere de “Big5” te bewonderen valt, die zich onderscheiden door verschillende landschappen, zoals grasvlakten, savanne, Bush land en granieten heuvels. Hwange National Park vormt samen met Chobe National Park in Botswana één eco-systeem dat één van de grootste olifanten populaties van Afrika huisvest.

Zimbabwe – oostelijke hooglanden

Het bergachtige gebied dat zich uitstrekt langs de oostgrens tussen Zimbabwe en Mozambique toont u een heel ander Afrika dan u zich in eerste instantie zou voorstellen. In het Nyanga National Park liggen de hoogste bergen van Zimbabwe en de op één na hoogste waterval van Afrika. Het Chimanimani National park is een paradijs voor wandelaars.

Zimbabwe reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan