Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Cango Caves

De Cango Caves bevinden zich bijna 30 kilometer buiten Outshoorn in de Klein Karoo. De grotten zijn zeker, naast de struisvogels, een van de redenen om Oudtshoorn op te nemen in uw reisplan.

Gelegen in een kalkstenen rug van het bekende Swartberg gebergte, vindt u hier de mooie Cango Caves druipsteengrotten, met zijn grote hallen en torenhoge formaties, zoals de ‘the bridal couple’, ‘glass flower fantasy’, ‘weird cango candle’ en de ‘the hanging shawl’.Hier bevinden zich enkele van de grootste stalagmietformaties in de wereld die in Precambrijn periode  (ongeveer 4500 miljoen jaar geleden) zijn ontstaan. Een uitgebreid systeem, met een lengte van ongeveer 4 kilometer, van tunnels en kamers strekt zich uit in de Cango Caves. Niet alle grotten zijn open voor het publiek maar de hoofddelen zijn toegankelijk voor een ondergrondse wandeling.De hoofdkamers in de Cango Caves, Cango 1 genaamd, bevat talloze druipsteenformaties, en de Van Zyl's zaal is gewoon adembenemend. Die is zo groot! De Needle van Cleopatra, die 9 meter hoog is en minstens 150.000 jaar oud is, is een van de belangrijkste attracties van de Cango Caves, maar het prachtige donkergrijze dak, met zijn gladde onregelmatigheden, is een goede tweede.

Naast de reguliere rondleiding is het mogelijk een adventure tour te maken in de Cango Caves. Zolang u niet zwanger of claustofobisch bent kunt u hieraan deelnemen. Via een steile trap, smalle en lage doorgangen waar u af en toe moet kruipen kunt u meerdere kamers bezichtigen. Alle rondleidingen worden in het Engels aangeboden, maar een Nederlandse, Duitse, Franse of andere taalgids kan beschikbaar zijn. (Controleer beschikbaarheid bij reservering als u een voorkeur heeft).

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...