Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Franschhoek

Franschhoek, de Franse hoek van de Kaap, ligt in  één van de mooiste wijngebieden ter wereld, op slechts 45 minuten van Kaapstad en binnen een half uur van de wijnroutes van Stellenbosch, Paarl, Wellington en Somerset West.

Deze traditionele Franse stad is de culinaire- en wijn hoofdstad van Zuid-Afrika. 8 van de top 100 restaurants in Zuid-Afrika vindt u in Franschhoek, er zijn bijna 30 wijnkelders en meer dan 28 restaurants waar u voor uw gastronomische ervaring uit kunt kiezen. De Franschhoekvallei heeft onlangs een 4km lange Cape Classique Route gelanceerd waarin negen wijnkelders zijn opgenomen. Tijdens de mousserende wijntour krijgt u infomatie over de methoden hoe de Cape Classique te maken.

Oorspronkelijk bekend als de 'Vallei van de Hugenoten', kreeg de gemeenschap van Franse Hugenoten in deze vallei een stuk grond van de Nederlandse regering van de Kaap, nadat ze hun vaderland ontvlucht waren toen het protestantisme in 1685 in Frankrijk werd verboden.

Vandaag de dag hebben veel wijnboerderijen rondom Franschhoek nog steeds hun oorspronkelijke Franse namen, en de meeste van deze boerderijen zijn mooie voorbeelden van de Kaapse Nederlandse architectuur. Franschhoek's dorp heeft een prachtige collectie kunst- en antiekwinkels en galeries en de hoofdstraten zijn omringd met restaurants en cafés.Het is makkelijk om hier een dag door te brengen en het is een uitstekende springplank voor andere wijnroutes en de Four Passes Fruit Route, waarvan ook Franschhoek deel uitmaakt. En er zijn een aantal wandelroutes in de omliggende bergen, voor de meer energieke onder ons.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...