Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Isandlwana Battlefields

De geïsoleerde heuvels van de Isandlwana Battlefields in Zuid-Afrika liggen ten noordoosten van Rorke's Drift en 170 kilometer ten noorden van Durban. Op deze heuvels liggen een aantal witte keien die de graven van de Slag bij Isandlwana van 22 januari 1879 te markeren. De slag van Isandlwana was een van de grootste nederlagen van de Britten en de grootste nederlaag voor het Britse leger tegen een inheems leger. De heuvel met graven en monumenten ligt er vandaag de dag vriendelijk bij. Een rondleiding en het verhaal over wat zich hier heeft afgespeelt is zeker fascinerend.

De slag om Isandlwana was de eerste strijd in de Anglo-Zulu Oorlog. In alle opzichten onderschatte de Britten de Zulu-troepen, onder aanvoering van Dabulamanzi kaMpande. De 20.000 Zulus benaderden de Britten in de rug en gingen toen over op de aanval. Er zijn tegenstrijdige berichten met betrekking tot de exacte geschiedenis. Er zou een tekort aan munitie zijn geweest waardoor de Britten met te weinig mansschappen verspreiden lagen, waardoor de meeste Britse soldaten overleden.

Om de strijd in zijn geheel te horen, kunt u een rondleiding door de slagvelden maken samen met een deskundige gids die realistische en enigszins schokkende verslagen van de strijd geven. De Anglo-Zulu-Boer oorlogsroutes omvatten rondleidingen over de slagvelden, langs monumenten, gedenktekens en begraafplaatsen rond Rorke's Drift, Ladysmith en Dundee.Hoewel het sterk aanbevolen wordt om een guided tour te nemen, zijn er ook routes die uzelf langs de slagvelden kunt maken. Neem de N3 naar Estcourt en stop bij een lokale toerist informatie voor een kaart.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...