Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kariega Game Reserve

Het Kariega Game Reserve ligt 14 km ten noorden van Kenton On Sea en 145 km ten oosten van Port Elizabeth in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Het Kariega Game Reserve gelegen langs de Garden Route is 10.000 hectare groot. Het gebied wordt doorkruist door 2 rivieren, de Kariega rivier en de Bushmans rivier. Het landschap biedt prachtige vergezichten en uitkijkpunten.

In het Kariega Game Reserve leven verschillende diersoorten, waaronder de leeuw, olifant, luipaard, neushoorn, nijlpaard, giraf, zebra, eland, wildebeest, waterbok en een aantal antilopen. Ook vogelaars komen hier aan hun trekken. Er zijn verschillende vogelsoorten, waaronder; Martial Eagle, Crowned Eagle en de Fish Eagle.

In 1989 kocht de familie Rushmere het eerste stuk ongerept land dat aan de bovenkant van de Kariega rivier grenst. Zij ontwikkelde een toekomst visie waarbij gebiedsuitbreiding centraal stond. Het duurde nog 20 jaar om de gewenste landuitbreiding af te ronden.Van een bescheiden omvang in 1990 tot een park dat in 1998 klaar was voor de internationale markt. In 1999 werd de Main Lodge geopend, gevolgd door de intieme en exclusieve Ukhozi Lodge in 2002. Tot en met 2002 was het reserve slechts ca. 2.000 hectare groot. In 2003 werd een gebied ter grootte van 3.500 hectare, wat grenst aan de Bushmans rivier, toegevoegd aan het reserve. Dit extra stuk land betekende dat Kariega groot genoeg was om de Big 5 te introduceren. In mei 2004 werd de eerste kudde olifanten en groep leeuwen in het reservaat geïntroduceerd.

In 2006 verwierf Kariega Game Reserve een gebied van 500 hectare langs de Bushmans rivier, hier werd in oktober 2006 de River Lodge geopend. Tegelijkertijd werd een historische oude boerderij (gebouwd in 1908) gerestaureerd en de Homestead, een privé-lodge gerealiseerd. Begin 2007 deed zich de kans voor een gebied van 4.000 hectare toe te voegen waardoor het reservaat ca. 10.000 hectare groot werd. Het land is in bezit van de familie Settler sinds 1823. In dit gebied is de Settlers Drift, het luxe 5-sterren tented camp van Kariega, in december 2014 geopend.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...