Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Karoo National Park

Karoo National Park ligt ten noorden van Oudtshoorn en is één van de meest toegankelijke nationale parken in Zuid-Afrika. Karoo National Park strekt zich uit over de berghellingen en hoge toppen van het Nuweveldgebergte. Er zijn in Karoo National Park ongeveer 63 soorten zoogdieren en 200 soorten vogels te spotten.

Karoo National Park heeft zijn oorsprong in de jaren 1950 toen de lokale boer William Quinton een beschermingsgebied in het Beaufort West gebied wilde oprichten. Zijn drive om zich hier voor in te zetten kwam voort uit het feit dat door de eeuwen heen de Karoo met miljoenen springbokken op de vlaktes in de afgelopen honderd jaar bijna was verdwenen. De verhalen over miljoenen trekbokke, of antilopen migratie, die in de vroege negentiende eeuw door het Beaufort West gebied liepen, brachten beelden van een Karoo op, die niet herkent werden in de hedendaagse natuur. De oprichting van het Karoo National Park in 1979 was een belangrijke mijlpaal in het kleine gebied van de Nama Karoo Biome.

De toegankelijkheid van dit nieuwe Karoo National Park werd verder versterkt door de opening van een prachtig gelegen rest camp bij de hoge heuvels van het Nuweveldgebergte.Naast de bedreigde Riverine Rabbit, is het park de thuisbasis van de endemische Cape Mountain Zebra en een verscheidenheid aan zeer goed aangepaste soorten dieren tegen harde, dorre omstandigheden waaronder onder andere aardwolf, caracal, bat-eared fox, cape fox, suricate en  aardvark, red hartebeest, eland en black wildebeest. Het rest camp in Karoo National Park werd onlangs omheind na de herinvoering van de leeuw in het reserve samen met de zeer bedreigde zwarte neushoorn.

Het Karoo National Park is door de jaren heen uitgebreid tot ongeveer 90.000 hectare en omvat een bergen, valleien en open vlakten. De toegangsweg naar de hoofdingang van het rest camp is verhard terwijl andere wegen gravel wegen zijn. Zoals de weg naar de spectaculaire Klipspringer bergpas en verder via de Doornhoek Picnic-site via de 45 kilometer lange potlekkertjie lus.Een van de grote attracties van het Karoo National Park is de Fossiele Trail, die inzicht geeft in de geologische geschiedenis van de Karoo en de ongeveer 300 miljoen jaar geleden uitgestorven diersoorten. In de westelijke sectie van het Karoo National Park zijn 4WD paden die toegang bieden tot een halfwoestijn en bergachtig terrein.

Ondanks de nabijheid van Beaufort West en de drukke N1-weg, is het Karoo National Park een oase van rust. Hier kan de gejaagde stadsbewoner de Karoo ervaren zoals die was voor de komst van de Europese kolonisten en de daaruit voortvloeiende transformatie in een van de belangrijkste veeboerderegio's in Zuid-Afrika. Karoo National Park biedt de bezoeker de gelegenheid om het fragiele, ruwe, onverbiddelijke, en de nog steeds mooie onveranderde Karoo te ontdekken. De enorme aantallen trekbokke of de nomadische antilope zijn voor altijd weg. Met het uitbreiden van dit park over een deel van de Centrale Karoo kan men nog steeds een gevoel van schoonheid van dit land vervaren te midden van de bergen, valleien en vlaktes.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...