Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Kruger National Park

Het Kruger National Park in Zuid-Afrika is eén van ‘s werelds bekendste wildparken en is gelegen in het noord-oosten van Zuid-Afrika. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km² is het Kruger National Park één van de grootste trekpleisters van het land. Het Kruger National Park was Zuid-Afrika’s eerste nationaal park en staat in het lijstje van de beste parken in Afrika.

Het Kruger Nationaal Park ligt tussen de provincies Mpumalanga en Limpopo, net ten zuiden van Zimbabwe en grenst aan de westkant aan Mozambique. Sinds 2002 maakt het Kruger National Park deel uit van the Great Limpopo Transfrontier Park. Het park wordt gelinkt aan parken in Zimbabwe en Mozambique, zodat de dieren vrij kunnen rondtrekken zoals ze dat ook deden voor de mens aanwezig was in dit gebied. Uiteindelijk zal het park meer dan 35.000 km² bestrijken; 58% Zuid-Afrikaans grondgebied, 24% van Mozambique en de laatste 18% Zimbabwaans grondgebied.

In het algemeen wordt het Kruger Nationaal Park omschreven als vlak met hier en daar een aantal glooiende heuvels. Het park wordt in 4 verschillende regio’s verdeeld worden, elk met eigen kernmerken  en activiteiten.

Kruger Park Central Regio

Dit gebied bestrijkt ongeveer 30% van het totale oppervlakte van het Kruger National Park. Het is een groen gebied met veel gras en bomen dat antilopen, zebra’s en wildebeesten aantrekt. Mede hierdoor leeft in dit gebied de helft van de leeuwen populatie en kunnen er ook luipaarden, hyena’s en cheeta’s gespot worden. Al zijn die door de grote groepen toeristen, moeilijker te vinden.

Kruger Far North Regio

Dit is een totaal ander gebied dan de rest van het Kruger National Park. Er zijn uitgestrekte zandvlakten en zandsteen formaties te vinden. Daarnaast zijn er een aantal aspecten die het gebied een tropische sfeer geven, waardoor het gebied dé plek is voor uren vogels spotten. Er komen hier een aantal bijzondere dierensoorten voor, zoals verschillende vleermuizen, de bushpig, apensoorten en een aantal groepen wilde honden. Kortom om een hele bijzondere plek waar u niet veel anders dan dieren en natuur om u heen zult vinden.

Nothern Kruger Park Regio

Dit is het droogste gedeelte van het Kruger National Park. Alhoewel, er lopen verschillende grote rivieren door het gebied waardoor er hier andere bomensoorten groeien. De Letaba en Olifantenrivier zijn goed voor 60% van de nijlpaarden populatie en grote hoeveelheden olifanten, buffels en kudu’s worden aangetrokken door het water van de rivieren. 

Southern Kruger Park Regio

Dit is het gebied waar de kans van het spotten van de witte neushoorn het grootste is. De combretum bossen trekken naast deze geweldige beesten, giraffen, zebra’s, buffels en olifanten aan. De leeuwen populatie in dit gebied is vrij klein, waardoor er plaats vrij is gekomen voor de cheeta en wilde hond.

In het Kruger National Park leeft de Big5 (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) en nog eens 147 andere soorten dieren; meer dan welk ander Afrikaans nationaal park dan ook. Daarnaast zijn er meer dan 517 soorten vogels en 114 soorten reptielen te spotten in het park. Het park is de perfecte plek om zelf door heen te rijden, door de goede infrastructuur van het park. Er zijn verschillende picknick plekken, kampen om te overnachten en waterholes die ervoor zorgen dat u op eigen tempo het gebied kan ontdekken.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...