Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Mac Mac Falls

De Mac Mac Falls in Zuid-Afrika zijn 70 meter hoog en liggen vlak naast de Graskop Road, ongeveer 14 km ten noorden van de stad Sabie langs de Panorama route

De  Mac Mac Falls ontlenen hun naam aan de Schotse goudzoekers die aan het einde van de 19de eeuw in deze regio naar goud zochten. Veel schotse familienamen beginnen namelijk met 'Mac'. Eerst was hier een rivier maar de gouddelvers hebben het gebied met dynamiet opgeblazen zodat de rivier zich in 2-en splitste en zij beter bij het felbegeerde goud konden komen.

De Mac Mac Falls zijn in 1983 tot Nationaal Monument verklaard. Er is een verharde weg en trappen die bij een platform uitkomt dat zich over een klif uitstrekt. Het platform bevindt zich boven de kloof van de 65 m hoge waterval en van waar u de waterval goed kunt zien. Stroomafwaarts bevindt zich de Mac Mac Pools, waterpoelen in de rotsen. Het kristalheldere koele water is ideaal om lekker in te plonzen of op te frissen. Er zijn picknickplaatsen, toiletten en het is rolstoel toegankelijk.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...