Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Madikwe Game Reserve

Het Madikwe Game Reserve inZuid-Afrika is ongeveer 75.000 hectare groot en ligt net ten noorden van het dorp Groot Marico en grenst aan Botswana op ongeveer 3 uur rijden van Johannesburg. Het Madikwe Game Reserve een malariavrij Big5 wildreservaat op een steenworp afstand van de Kalahari-woestijn.

Het Madikwe Game  Reserve is een van de grootste natuur reservaten in Zuid-Afrika en is ontstaan door samenwerking tussen de staat, de particuliere sector en de lokale gemeenschappen. Een baanbrekende aanpak van wildlife conservatie, een voorbeeld voor soortgelijk aanpak elders in het land. Zij beschrijven hun aanpak als 'people-based wildlife conservation'. De staat is verantwoordelijk voor de infrastructuur- en wildlife in het park. De particuliere sector beheert een aantal succesvolle game lodges waar personeel werkt uit de omliggende steden Supingstad, Molatedi en Lekgophung. Een deel van de winst uit de Madikwe Game Reserve Lodges keert terug naar de staat in de vorm van concessie vergoedingen en als bijdrage aan de financiering van de lokale gemeenschap. Op het gebied van het Madikwe Game Reserve bestond in het verleden uit verliesgevende landbouwbedrijven. Nu het land een wild reservaat is is het winstgevend en creëert het meer werkgelegenheid.

In het Madikwe Game Reserve leven luipaarden, olifanten, leeuwen, buffels, jachtluipaarden en neushoorns, grote aantallen antilopen soorten en meer dan 350 soorten vogels. Ook leven hier de Afrikaanse wildehonden, er zijn 3 groepen wilde honden actief.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...