Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Maputaland Marine Reserve

Het Maputaland Marine Reserve inZuid-Afrika ligt in het iSimangaliso Wetland Park en strekt zich uit over een lengte van 11 kilometer ten noorden van Jesser Point tot aan de Mozambique grens.

Het iSimangaliso Wetland Park, bekend als één van de juwelen van de Zuid-Afrikaanse kust en een UNESCO-erkende werelderfgoed, is een samenkomst van ongelooflijk mooie stranden, koraalriffen, wetlands, moerassen, meren, bossen, kustbossen en graslanden die vroeger bekend stonden als het Greater St Lucia Wetland Park (hernoemd in 1997) en strekt zich uit van St Lucia in het zuiden naar Kozi Bay in het noorden, aan de noordoostelijke kust van KwaZulu-Natal. Binnen de grenzen van het park (het derde grootste beschermde gebied in het land) ligt Lake St Lucia, de Kustreservaat, het natuurreservaat Kosi Bay en de St Lucia en de Marine Reserve van Maputaland. Deze ongerepte kust is beroemd om een handvol ongelooflijk mooie gebieden - St Lucia Wetlands, Sodwana Bay en Maputaland Marine Reserve.

Het voornaamste doel van het Maputaland Marine Reserve is het behoud van een groot aantal loggerhead en  leatherback schildpadden die in het gebied nestelen.Een spectaculair kenmerk van het reserves zijn de beboste kustduinen. Via de resorts Sodwana Bay en Cape Vidal heeft u toegang tot het reserve. Dit zijn geregistreerde bedrijven die activiteiten als duiken naar de koraalriffen, en vissen verzorgen. Shore angling is populair en de stranden en rock pools worden door vakantiegangers gebruikt om te ontspannen in de zon en het warme water. In sommige kerngebieden is toegang beperkt en is het vangen van vis of ander zeeleven niet toegestaan.

Het populaire Sodwana rif wordt elk jaar door 80.000 duikers bezocht. Dit rif ligt op 12 tot 25 meter diepte en duikers kunnen genieten van een overvloed aan kleuren, vormen en texturen van het koraal. Duiken wordt aangeboden door verschillende privé duikscholen die een concessie hebben binnen het beschermde gebied waar men mag duiken.Er zijn initatieven (van het KZN Wildlife en het Lubombo Ruimtelijke Ontwikkelingsinitiatief) om het beschermde gebied naar het zuiden tot Cape St Lucia uit te breiden. Een andere voorstel ligt er om in samenwerking met Mozambique een grensoverschrijdend mariene conserveringsgebied te creëren dat vanaf het eiland Inhaca van Maputo, naar Kaap-St Lucia, uitstrekt.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...