Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Namaqua National Park

Zeg Namaqua National Park en mensen denken onmiddellijk aan tapijten van wilde lente bloemen. En zo gek is dat nu ook weer niet. Namaqua National Park is een nationaal park in Zuid-Afrika ongeveer 495 km ten noorden van Kaapstad en 22 km ten noordwesten van Kamieskroon. Het Namaqua National Park heeft een oppervlakte van meer dan 700 km2.

Het Namaqua National Park is onderdeel van Namakwaland. Namakwaland heeft niet alleen de meeste bloem-bol bloemen in een droog gebied ter wereld, maar ook meer dan 1.000 van de ongeveer 3.500 plantensoorten komen nergens anders op aarde voor. Hoewel het Namaqualand voor het grootste deel van het jaar een halfwoestijn is, verschijnt er na de regen in de maanden juli tot september een kleurstrook waarin letterlijk miljoenen bloemen bloeien die het landschap van het Namaqua National Park letterlijk transformeren tot een prachtige bloemen show.

Namakwaland is een gebied met opvallende contrasten en een zwaar klimaat. Dat heeft ervoor gezorgt dat flora en fauna zich moesten aanpassen of afsterven. Naast de velden met felgekleurde madeliefjes in het voorjaar staan er in het park ook quiver trees, massive granite outcrops, quartz patches. Het Namaqua National Park ligt in dit enorme landschap, 495 kilometer van Kaapstad, en dicht bij het kleine stadje Kamieskroon, vlak bij de N7-route naar Namibië. In het Namaqua National Park is een cirkelvormige route uitgezet, ideaal voor het lentebloemseizoen, met prachtige uitzichtspunten langs de route, een aantal korte natuurwandelingen, picknickplaatsen en de kans om de kleinste schildpad van de wereld te zien - de Namaqua Speckled Padloperat.

Lees onze Zuid-Afrika reissuggesties

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...