Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

West Coast National Park

Vlak bij de afgelegen haven van Saldanha vindt men het azuurblauwe water van de Langebaan Lagoon, onderdeel van het West Coast National Park.Duizenden zeevogels komen hier om te rusten op de beschutte eilanden, de ongerepte stranden en de zoutmoerassen. Verder komen hier grote concentraties migrerende steltlopers uit het noordelijk halfrond. In het voorjaar zijn de velden rond het strand bedekt met veelkleurige bloemen, terwijl in het Postberg Flower Reserve veel antilopen deze omgeving een unieke idyllische uitstarling geven.

Northern Cape bloemenpracht langs de weg

De grootste concentratie zoogdieren leeft in het Postberg Reserve, maar die is alleen open voor het publiek tijdens het bloeizoen. Daarnaast leven er genoeg zoogdieren in de andere delen van het reservaat. Waaronder, de Eland, red hartebeest, Cape grysbok, caracal en de rock hyrax. Bezoekers wordt aangeraden ook de Atlantische Oceaan in de gaten houden voor walvissen en dolfijnen.

Springbokken in West Coast National Park

Langebaan Lagoon

Het West Coast National Park omringt de Langebaan Lagoon, dat is een world Ramsar site (een plek die geacht wordt van werelds belang te zijn voor wetland vogelsoorten). Veel van de steltloper soorten zijn Palearctic migranten, dus de zomer is de beste tijd om de lagune te bezoeken, vooral in september, omdat de meesten dan terugkomen van hun transcontinentale reis, en maart wanneer ze in grote aantallen samenkomen om goed te eten voor de terugreis. Veel vogels veranderen dan van veren voordat ze naar het noordelijk halfrond afreizen.

De beste tijd om in de lagoon de steltlopers te observeren vanuit de Geelbek hide is wanneer het tij veranderd van eb naar vloed. Naarmate het waterstand stijgt, worden de steltlopers gedwongen meer naar de hide de lopen totdat ze uiteindelijk moeten vliegen en wachten op het nieuwe tij. De kleinere soorten vertrekken eerst, met de long-legged godwits, whimbrels and curlews  zijn de laatste die de reis aanvaarden. Knot, Sanderling, Little Stint, Ruff, Marsh, Terek en de Curlew Sandpiper, Turnstone, Ringed en de Grey Plover, Greenshank, Whimbrel, Curlew en de Bartailed Godwit zijn het hele jaar wel te zien. Terwijl er ook altijd een mogelijkheid is om zeldzame soorten te zien.

West Coast National Park in het voorjaar (september-oktober)

Little Egret en de South African Shelduck kunnen naast de steltlopers gespot worden. Flamingo's en de witte pelikaan houden van dieper water, en er is kans om Osprey te zien. Een ander geïsoleerde hide ten westen van het Geelbek educatief centrum kijkt uit over een zoutpan, een uitstekende plek om de Chestnut banded Plover te zien.

Fynbos

Het fynbos in het reservaat rond de lagune herbergt de Black Korhaan, Cape en Greywinged Francolin, Southern Grey en de Cape Penduline Tit, Anteating Chat, Whitethroated en de Yellow Canary, Karoo Lark, Titbabbler, Bokmakierie en Cape Bunting, ze zijn allemaal gemakkelijk te zien. De African Marsh en de Black Harrier worden vaak gezien wanneer ze de grond omploegen.De kusteilanden aan de monding van de lagune zijn broedhavens voor een aantal soorten zoals de Kelp en de Hartlaub’s Gull, Cape Gannet, en de African Penguin. Cormorants en sterns komen hier ook voor.

Northern Cape Pygmy Falcon

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...