Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Rondreis Northern Cape Zuid-Afrika

Uw rondreis op maat in de Northern Cape van Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Via de kustweg rijdt u naar het Langebaan West Coast National Park en vervolgens naar de Cederberg Wilderness Area, Namaqua Nature Reserve, Goenap Nature Reserve, Richtersveld Transfrontier Park, Augrabies Falls National Park, Kgalagadi Transfrontier Park en de Kanoneilanden.Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere rondreis op maat door de noordkaap van Zuid-Afrika.

Northern Cape Kalahari woestijn 

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting reisprogramma

Uitgebreid reisprogramma

Dag 1 - 4
Kaapstad

Bij aankomst op Internationale vliegveld van Kaapstad wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Hier wordt uw huurauto aan u overgedragen en rijdt u naar uw accommodatie voor de komende 4 nachten gebracht. U verblijft in City Lodge Hotel GrandWest. Deze dagen kunt u Kaapstad en omgeving verkennen.Deze levendige stad heeft zoveel te bieden, waaronder mooi landschap, lekker eten en uitstekende wijnen. Er zijn veel optionele dagtochten en avonturen waar ik aan kunt deelnemen; zoals een rondleiding door de stad of de iconische Tafelberg van Kaapstad of Robben Island bezoeken, naar Kaap de Goede Hoop.

Accommodatie: City Lodge Hotel GrandWest, logies en ontbijt

Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad

Dag 5 - 6
West Coast National Park

Na het ontbijt rijdt u naar het noorden richting Langebaan. Onderweg passeert u het Grotto Bay Coastal and Nature Reserve waar u een wandeling kunt maken over een van de vele wandelpaden. Even hiervoor is de afslag naar Mamre. Mamre is een bescheiden nederzetting met een rijke en kleurrijke geschiedenis. Tijdens een wandeling door het plaatsje komt u onder andere langs Zuid-Afrika's vijfde oudste kerk; de Moravian Mission Station. Hierna rijdt u door naar het plaatsje Darling waar u een bezoek kunt brengen aan de Ormonde Private Cellar and Wine Estate.

Northern Cape karakteristieke kerken en stadjes

De volgende dag kunt u het West Coast National Park bezoeken. In het West Coast Fossil Park zijn de meeste fossiele ter wereld gevonden die meer dan 5 miljoen jaar oud zijn. Vele wetenschappers van over de hele wereld zijn hier naar afgereisd om de botten van deze  uitgestorven wezens te bestuderen. In totaal zijn er van 200 diersoorten overblijfselen gevonden. De meeste fossiele botten zijn van giraffeachtige sivatheres. Er moeten enorme kuddes hebben rond getrokken. U kunt hier een optionele tour boeken, een wandeling maken, paardrijden of naar het strand gaan. U verblijft de komende 2 nachten in The Farmhouse Hotel. Het hotel ligt op een heuvel met uitzicht over de lagune. Er is een buitenzwembad en een schoonheidssalon. De kamers zijn  moderne inricht en hebben tevens een eigen badkamer. Alle kamers kijken uit op de lagune.

Accommodatie: The Farmhouse Hotel, logies en ontbijt

Northern Cape bloemenpracht langs de weg 

Dag 7 - 8
Cederberg Wilderness Area

Vandaag gaat uw naar Clanwilliam. Clanwilliam is een van de tien oudste steden in Zuid-Afrika. Eerder werd het Jan Disselsvalleij genoemd maar in 1814 werd de naam veranderd in Clarkwilliam. Sir John Cradock, heeft de stad naar zijn schoonvader genoemd; de graaf van Clanwilliam. Het plaatsje is ook bekend als de Rooibos hoofdstad van de wereld en om de jaarlijkse Clanwilliam Wildflower Show in september, maar er zijn ook veel andere dingen om te doen en te zien. Zoals een bezoek aan de Rooibos Ltd;  Rooibos Tea house; The Old Gaol Museum; Ramskop Wildflower Garden en de Bushman’s Cave “Bergteater”.

Northern Cape Hot Air Balloon

De volgende dag kunt u het Cederberg Wilderness Reserve bezoeken. Het reserve is een beschermd bergreservaat, 71.000 hectare groot, dat tussen de steden Citrusdal, Clanwilliam en Ceres ligt.Sommige toppen van het Cederberggebergte, in Clanwilliam, stijgen boven de 2.000 meter Te midden van de oxiderende rode zandsteenkliffen bevinden zich grotten die versierd zijn met San rock art, die wel enkele honderden tot enkele duizenden jaren oud zijn. De grotten van Stadsaal is een van de beste locaties om deze oude tekeningen te bekijken. Wandelpaden kruisen het landschap. De Cederberg is ook aantrekkelijk voor bergbeklimmers, mountainbikers en quadfietsliefhebbers. Dieren in de omgeving zijn veel vogelsoorten, reptielen, antilopen, bavianen, karakale en luipaarden.

Accommodatie: Piekenierskloof Mountain Resort, logies en ontbijt

Northern Cape wandelaars op hiking trail

Dag 9 - 10
Goegap Nature Reserve

Na een heerlijk ontbijt rijdt u noordwaarts naar Springbok op slechts 15 km van het Goenap Nature Reserve. Hier verblijft u de komende 2 nachten in het Kliprand Guesthouse. Het Goenap Nature Reserve met zijn granieten rotsblokken en grote zandvlakten wordt gedomineerd door de Carolusberg, het hoogste punt in de omgeving. In het voorjaar kunt u hier vele wilde bloeiende bloemen zien. Naast het ongelooflijke aantal bloemen, leven er in  het Goegap Nature Reserve ook zoogdieren, waaronder springbok, gemsbok, de bedreigde Hartman's Zebra en de aardwolf. Ook voor de vogelliefhebbers valt er wat te genieten. Meer dan 92 Zuid-Afrikaanse vogelsoorten leven in het park, waaronder de struisvogels, zwarte adelaars, gevlekte dikkops en grondspegels.

Northern Cape Pygmy Falcon

U kunt hier ook mountainbiken of heerlijk wandelen. In het park liggen verschillende Ian Myers Nature Walks. Dit is een netwerk van paden genoemd naar de natuurkundige Ian Myers (hij begeleidde jarenlang groepen door het Namakwaland). De paden liggen in het zuidwestelijke gedeelte van de Goegap Nature Reserve en variëren van 4 km tot 7 km. Zeker in het voorjaar zijn deze paden de beste manier om de bloemen te zien en er tussendoor te wandelen.

Northern Cape game viewing per mountainbike

De volgende dag kunt u het Namaqua Nature Reserve bezoeken. Het landschap in het reservaat bestaat niet alleen uit velden met felgekleurde madeliefjes in het voorjaar, maar er zijn ook quiver trees, massive granite outcrops, quartz patches.  Er is een route perfect voor het lentebloemseizoen met uitzichtpunten langs de route, een aantal korte natuurroutes, picknickplaatsen en de kans om de kleinste schildpad van de wereld te zien - de Namaqua Spikkelde Padloper.

Accommodatie: Kliprand Guesthouse, logies en ontbijt

Northern Cape Namaqua Nature Reserve Oryx (Gemsbok)

Dag 11 - 13
Richtersveld National Park

Vandaag trekt u verder naar het plaatsje Port Nolloth. Dit plaatsje werd in 1854 gesticht voor de koper-mijnbouwindustrie, de kleine vaart en de spoorwegverbinding. Het werd echter een centrum voor de kleinschalige diamant industrie. U kunt hier allerlei activiteiten ondernemen, zoals; bij de McDougalls Bay vissen of een het Port Nolloth Lighthouse bezoeken. U verblijft in The Richtersveld Experience Lodge. De komende dagen trekt u samen met een gids door het Richterveld National Park, een robuuste, woeste 'bergwoestijn' die in de lus van de Oranjerivier ligt. In het park zijn diepe canyons, ongerepte bergketens en heeft prachtige landschappen van gekleurde rotsen en stenen. Er groeien zeldzame planten zoals plantaardige kokerboom of quiver tree. Op dag 12 overnacht u op een campsite in het park

Accommodatie dag 13:  The Richtersveld Experience Lodge, logies en ontbijt

Northern Cape Quiver trees (kokerbomen)

Dag 14 - 15
Augrabies Falls National Park

Vandaag verlaat u de west kust en rijdt u via Springbok naar het Augrabies Falls National Park. Het Augrabies Falls National Park is onderdeel van het verlaten, halfdorre landschap van de noordelijke Noord-Kaap. 'Augrabies' komt van het Khoi-woord 'aukoerebis', wat 'groot lawaai' betekent. Het donderende geluid van de watervallen. Het Augrabies Falls National Park is een van de zes Zuid-Afrikaanse nationale parken in de Nothern Cape.

Northern Cape Augrabies National Park

De Oranjerivier loopt door het park, met een krachtige stroomversnelling van 56 meter in de Augrabies Falls. De Oranjerivierkloof is ongeveer 240 meter diep en loopt ongeveer 18km door het park.Er zijn drie utzichtpunten in het park: Oranjekom, Ararat en Echo Corner, die allemaal over de rivier en de kloof kijken. Ondanks het warme en droge leefgebied hebben veel dieren en planten zich aangepast aan deze omstandigheden. U kunt hier springbok, gemsbok, kudu, klipspringer, Afrikaanse wilde kat, gevlekt gen en giraf zien. In het park worden veel avontuurlijke activiteiten aangeboden. Deze variëren van wandelen, rodelen, een 4x4 wildernispad rijden en mountainbiken.U verblijft de komende 2 nachten in the Falls Guest House.

Accommodatie:  The Falls Guest House, logies en ontbijt

Northern Cape Augrabies Falls

Dag 16
Aksham

Vandaag vervolgd u uw reis naar Askham. Hier verblijft u de komende nacht in de Mopolo Kalahari Lodge. In de middag maakt u kennis met de schoonheid van deze Kalahari-regio tijdens een tour waarbij een Khomani Sun mede uw gids zal zijn. Hij kan u vertellen over hun leven in deze regio. Een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de tour kunt u genieten van een prachtige zonsondergang bij een van de zoutpannen.

Accommodatie:  Mopolo Kalahari Lodge, logies en ontbijt

Northern Cape Khomani Sun

Dag 17 - 19
Kgalagadi Transfrontier Park

Na het ontbijt reist u verder naar het noorden naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Hier verblijft u de komende 3 nachten in het Twee Rivieren Rest Camp. De komende dagen kunt het park verkennen. Het Kgalagadi Transfrontier Park is +/- 38.000 km² groot en ligt voor een deel in Zuid-Afrika (9.600 km²) en een deel in Botswana (28.400 km² ).

Northern Cape Kalahari woestijn vergezicht

In het Kgaligadi Transfrontier Park leven onder andere wildebeesten, springbokken, elanden en rode hartbeesten. Grond eekhoorns en meerkatten zijn twee van de meest prominente soorten in het park. Beide soorte leven in grote familiegroepen voor extra bescherming en kunnen overal in het park worden gezien. De honey badger, pangolin en bat-eared fox worden ook regelmatig gespot, maar hiervoor moet u meer moeite doen. Met een beetje geluk ziet u hier ook cheetah, luipaard, bruine en gevlekte hyena en de bijzondere zwarte leeuw.

Accommodatie: Twee Rivieren Rest Camp, logies en ontbijt

Northern Cape zwarte Kalahari leeuw

Dag 20 - 22
Kanoneiland

Vandaag rijdt u terug richting Upington naar Kanoneiland. Hier verblijft u de komende 2 nachten in de African Vineyard.De African Vineyard ligt op een wijngaard op Kanoneiland (Cannon Island) in het midden van de Orange River, de langste rivier van Zuid-Afrika. Er zijn ruime, prachtig ingerichte kamers, van standaard tot luxe, met uitzicht op de tuin. Kanoneiland (of "Cannon Island") is het grootste eiland in de Oranjerivier. Het is 14 km lang en 3 km op het breedste punt, dat een oppervlakte van 2.553 hectare. Op de vruchtbare grond worden druiven, lucerne, pecannoten en zelfs katoen geteeld.

Accommodatie:  African Vineyard, logies en ontbijt

Northern Cape Kanoneiland African Vineyard

Op dag 22 rijdt u naar het vliegveld van Upington. Hier leert u uw auto weer in.  Vanaf hier vliegt u via Kaapstas of Johannesburg  terug naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor de reissom van deze bijzondere rondreis door de noordkaap van Zuid-Afrika.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • Alle 'shared' game drives activiteiten
 • 22 dagen huurauto

Exclusief:

 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto, GPS en satelliet telefoon
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

zuidafrikaVraag gratis offerte op maat aan

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia

  Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
  Groetjes,
  Linda

  Lees meer...