Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

The Elephant Keeper

The Elephant KeeperAls kinderboeken schrijfster vond ik het heel spannend om uitgenodigd te worden om te spreken op internationale scholen in Afrika. Mijn man en ik besloten meteen om van deze kans gebruikt te maken door, via Mambulu! Safaris, een safari te maken. Dit werd één van de mooiste ervaringen van ons leven. Leeuwen met welpjes te zien vanaf een paar meter afstand… Giraffes die sierlijk langs kwamen deinen. 

Hoe een reis kan leiden tot een boek

Eén van de bezoeken die we aflegden in Zambia was aan het olifanten weeshuis Lilayi bij Lusaka (https://goo.gl/No5G18). Hier worden olifanten waarvan de familie is gedood door stropers, of die door andere oorzaken geen familie meer hebben, opgevangen, in leven gehouden en groot gebracht om uiteindelijk weer vrij te worden gelaten in een nationaal park.

Toen ik daar was, ontmoeten wij Aaron, een jonge man met een bijzonder verhaal. Hij vertelde ons hoe hij opgroeide in een dorp waar stroperij normaal was en hoe olifanten de aartsvijand waren. Maar, op een dag, redde hij het leven van een baby olifantje en uiteindelijk kreeg hij zelfs werk als ‘Elephant Keeper’.

Ik mocht zijn verhaal vertellen. Het werd schitterend geïllustreerd door een artiest in Colombia, Pedro Covo. Het boek, The Elephant Keeper (Kids Can Press) vertelt niet alleen Aaron’s verhaal maar ook dat van Zambezi, het olifantje dat hij redde en dat nu opgroeit in een veilige omgeving.

Voor meer informatie over dit boek, klik hier: http://www.kidscanpress.com/products/elephant-keeper

Margriet Ruurs’ website, klik hier: www.margrietruurs.com

Margriet's reizen over de hele wereld zijn hier te volgen op https://globetrottinggrandparents.wordpress.com

Aaron - The Elephant Keeper

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...