Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • Saa - Nane Island, het 16de en kleinste National Park in Tanzania

Saa - Nane Island, het 16de en kleinste National Park in Tanzania

Saa - Nane Island, het 16de en kleinste National Park in Tanzania

Saa - Nane Island 16e nationale park van TanzaniaDe Tanzaniaanse president Jakaya Kikwete heeft officieel ingestemd met de opwaardering van de voormalige Saa - Nane Island Game Reserve in het Mwanza gewest tot volwaardige nationaal park.

Uit een verklaring van de in Arusha gevestigde Tanzania National Parks Authority (TANAPA) blijkt dat Saa - Nane Island, dat drijft op het Victoriameer het de 16e nationale park van het land wordt en het eerste dat wordt gevestigd in een stad

De president heeft Saa - Nane Island, evenals de twee andere kleine eilandjes gelegen naast het eiland tot nationaal park verklaard",  zegt Paschal Shelutete, Public Relation Manager van TANAPA.

Saa - Nane National Park - kleinste nationale park Tanzania

Het eiland is slechts 2,2 km² groot en heeft een weelderige groene vegetatie en een reeks omliggende rotspunten, die tezamen het kleinste nationale park van Tanzania vormen. Dit in tegenstelling tot de Ruaha National Park in de Iringa Regio wat het grootste nationale park van Tanzania is. Saa - Nane is nu het tweede nationale park, in oost-Afrika, naast Nairobi National Park, dat is gesitueerd in een stad.

Wildlife onderwijs

De TANAPA wil Saa - Nane Island gebruiken als het centrum voor de instandhouding en het wildlife onderwijs, omdat het gemakkelijk toegankelijkheid van het park in vergelijking met de andere wildparken. "Studenten en anderen die willen leren hoe juist wildbeheer moet worden gerealiseerd of dagjesmensen uit Mwanza moet de weg naar Saa - Nane vinden leren te vinden", verklaart Shelutete. "We gaan ook andere diersoorten introduceren op Saa - Nane Island om de wildstand te stimuleren , " voegt de TANAPA ambtenaar eraan toe.

Mzee Saanane Chawandi

Saa - Nane is vernoemd naar de vorige eigenaar, Mzee Saanane Chawandi , een visser die boer werd op het eiland en die later werd verplaatst naar een ander eiland ( na te zijn gecompenseerd ) in een poging Saa - Nane in stand te houden in de vroege jaren '60. Saa - Nane werd in 1964 opgericht als eerste rijks dierentuin (de kooien zijn nog steeds op het eiland) totdat de dierentuin in 1991 werd opgewaardeerd tot officieel Forest Reserve. Het wordt, na Rubondo Island, het tweede nationale park, dat drijft op het Victoriameer en toevalligerwijzwe heeft de fauna op Rubondo eerder verbleven op Saa - Nane ter acclimatisering.

Toeristische aantrekkingskracht

Mevrouw Haika John Bayona, de huidige waarnemend conservator van het Saa - Nane National Park, legt uit dat het rotsachtige eiland met adembenemende mooie setting, natuurlijke ontwikkelilng en de aantrekkingskracht op vissen reeds vele inwoners van Mwanza en de kustregio heeft aangetrokken. Saa - Nane Island national park kan een rolmodel worden voor andere wildparken als het gaat om het bevorderen van binnenlands toerisme, want zelfs voor de opwaardering tot national park, trok het eiland al een gemiddeld aantal bezoekers van 250 per maand, waarvan tussen 180 en 200 van hen lokale Tanzanianen waren, afkomstig ui Mwanza.

Bron: Travel and Tour World, gepubliceerd op: woensdag 4 september, 2013

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...