Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • Mambulu! Safaris studiereis naar Victoria watervallen en Botswana

Mambulu! Safaris studiereis naar Victoria watervallen en Botswana

Spelend leeuwen welpje in de Okavango Delta BotswanaOnze klanten verwachten van ons een op maat gesneden safari waarin hun persoonlijke wensen en ideeën tot uiting komen. Daarom vinden wij het belangrijk om persoonlijk onze bestemmingen en zoveel mogelijk van de daar gevestigde accommodaties te bezoeken.

Vandaar dat wij van 27 maart tot en met 6 april een studiereis hebben gemaakt naar de Victoria Watervallen in Zambia en de Okavango Delta in Botswana. We hebben weer een groot aantal accommodaties geïnspecteerd en nieuwe ideeën opgedaan.

African Rock Hotel, Johannesburg

We zijn onze reis begonnen, na de KLM vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. In Johannesburg hebben we overnacht in het African Rock Hotel, gelegen op een steenworp afstand van het OR Tambo International Airport. Dit kleine intieme hotel beschikt over 9 kamers ieder met een eigen thema. De vriendelijke staff en de prettige atmosfeer zorgen voor een perfect begin van een safari.

 Tuin met zwembad bij African Rock Hotel Johannesburg Zuid-Afrika

Tongabezi, Victoria watervallen, Livingstone

De volgende dag zijn we doorgevlogen naar Livingstone in Zambia, waar we hebben overnacht in de Tongabezi Lodge, gelegen direct aan de Zambezi rivier. Vanuit de lodge hebben we een mooie sundowner cruise gemaakt en een bezoek aan de Victoria Watervallen gebracht, inclusief een helicoptervlucht boven de watervallen. In deze tijd van het jaar zijn de watervallen op zijn volst, wat ons dus een nat pak opleverde. In Livingstone hebben we weer een aantal lodges bezocht.

Terras bij Tongabezi Livingstone Zambia

Vervolgens zijn we met een uitstekende auto met chauffeur naar de grens gereden. Na de snelle formaliteiten zijn we met een kleine speedboot de grens overgestoken (de Zambezi vormt de grens tussen Zambia en Botswana. Vanaf de Botswaanse kant zijn we naar het vliegveld van Kasane gebracht voor een korte binnenlandse vlucht naar de Okavango Delta.

Alle verplaatsingen tussen de lodges vinden plaats met kleine tot zeer kleine vliegtuigjes (Cessna’s).

Pom Pom Camp, Okavango Delta, Botswana

Onze eerste accommodatie was Pom Pom Camp, gelegen in een prive concessie in de Okavango Delta. Pom Pom Camp is heeft 9 safari tenten, ieder voorzien van en-suite sanitaire voorzieningen en een afgeschermde buiten douche. Vanaf de privé veranda van alle tenten heb je uitzicht op de Pom Pom Lagoon. Vanuit Pom Pom Camp hebben we diverse game drives en een mokoro tocht gemaakt. Mooi om te zien hoe in deze tijd veel planten en bomen in bloei staan in de Delta.

Okavango Delta bij Pom Pom Camp in Botswana

Shinde, Okavango Delta, Botswana

Onze tweede stop was Shinde, gelegen aan de rand van de Shinde Lagoon. Shinde is een klein en intiem klassiek safarikamp met 8 safari tenten. Het kamp biedt zowel land als water activiteiten. Wij hebben diverse game drives en een boot cruise gemaakt. Heel interessant was de wandelsafari onder begeleiding van een professionele gids gespecialiseerd in wandelsafari’s. We werden onder andere omgeven door Red Lechwes, kwamen tot op korte afstand van 5 olifanten en hebben veel volgels gezien waaronder de zeldzame Wattled Crane.

Interieur Shinde Okavango Delta Botswana

Baines Camp, Okavango Delta, Botswana

De derde accommodatie was Baines Camp, een heel klein kamp met 5 chalets ten zuidwesten van Moremi Game Reserve en Chief’s Island. Baines Camp onderschied zich door een uiterst vriendelijk staff en de persoonlijke aandacht. We werden verrast op een bubbel bad en een overnachting onder de sterrenhemel en een high tea in de Bush. Een unieke ervaring. Vanuit Baines Camp hebben we diverse game drives en een mooie bootsafari gemaakt.

Baines Camp Okavango Delta Botswana

Vanuit Baines Camp zijn we naar Maun gevlogen voor de aansluiting op onze internationale vluchten naar huis.

We kijken terug op een perfect georganiseerde en zeer succesvolle trip waarbij we een interessante mix van lodges hebben bezocht en de Okavango Delta op z’n groenst hebben gezien.

We hopen u binnenkort te mogen ontmoeten om u ook kennis te laten maken met de puurheid van de Victoria watervallen en de Okavango Delta.

Warm welkom bij Baines Camp Okavango Delta Botswana

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...