Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • Zuid-Afrika sluit akkoord met Mozambique tegen neushoornjacht

Zuid-Afrika sluit akkoord met Mozambique tegen neushoornjacht

Zuid-Afrika sluit akkoord met Mozambique tegen neushoornjacht

Zuid-Afrika sluit akkoord met Mozambique tegen neushoornjachtZuid-Afrika en Mozambique hebben afgelopen donderdag een akkoord gesloten tegen de neushoornjacht. Het antistroperij akkoord is nu gesloten. Mozambique is namelijk een belangrijke doorgangsroute voor het smokkelen van de hoorn van de neushoorn richting Azië.

Er worden illegale jagers ingehuurd in Mozambique voor de internationale criminaliteit. Via Mozambique steken ze de grens over om in Zuid-Afrika neushoorns te doden.

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park grenst aan Mozambique en is de laatste jaren dan ook vaak de dupe geweest van stroperij. Dit jaar zijn er alleen in 293 neushoorns in Zuid-Afrika gedood. Bijna de helft hiervan was in het Kruger Park. Ongeveer 80% van de neushoorns heeft zijn thuisbasis in Zuid-Afrika. Er zouden nog ongeveer 25.000 neushoorns in het land rondlopen.

Akkoord tegen jacht

Dankzij het nieuw akkoord gaan Zuid-Afrika en Mozambique samenwerken tegen de neushoorn stroperij. De landen gaan informatie delen en samen technologieën tegen de stroperij en onderwijsprogramma’s ontwikkelen.

De hoorn

In Azië wordt de hoorn als statussymbool gezien, bovendien wordt onterecht gedacht dat de hoorn geneeskrachtige eigenschappen heeft tegen een kater en kanker. De stropers doden de neushoorn met hun geweer en verwijderen de hoorns vervolgens, om ze naar Azië te verzenden.

Straffen

Begin deze maand heeft Mozambique ingestemd met zwaardere straffen tegen stropers. De wet staat nu straffen toe van maximaal 12 jaar voor neushoornstroperij. Er werden al 46 inwoners van Mozambique, waaronder vijf politieagenten, gearresteerd voor stroperij.

Legalisatie handel hoorns neushoorn

Zuid-Afrika heeft overwogen de handel in de hoorn van de neushoorn te legaliseren. Hierdoor hopen ze de illegale vraag in te perken en de verkoop van de hoorns van neushoorns die natuurlijk zijn gestorven te stimuleren. Er wordt op het moment naar de voorraad van de hoorns gekeken. De nieuwe regel zou de slachtingen moeten beperken net als dat gebeurde bij de ivoorhandel.

Bron: Reisgraag.nl, 23 april 2014

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...