Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • Alle Keniaanse natuurparken krijgen drones

Alle Keniaanse natuurparken krijgen drones

Alle Keniaanse natuurparken krijgen drones

Alle Keniaanse natuurparken krijgen dronesDe Keniaanse overheid heeft besloten om onbemande toestellen in te zetten in alle 52 nationale parken en reservaten in het land. Ze hoopt op die manier de de stroperij in de parken tegen te gaan.

De beslissing volgt op een bijzonder succesvolle test: in een gebied dat door een onbemand vliegtuig werd gecontroleerd, daalde de stroperij met 96 procent.

Eens de drones volledig operationeel zijn, kunnen ze de klok rond natuurgebieden in de gaten houden. Op die manier worden stropers opgemerkt nog voor ze een dier kunnen doden.

Het droneproject is mogelijk dankzij de steun van onder meer de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Nederland. De Kenia Wildlife Service gaat ook nieuwe parkwachters aannemen en investeren in wapens, kogelvrije vesten en nachtkijkers.

Bron: Afrika nieuws, geplaatst op 27 april 2014

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia

  Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
  Groetjes,
  Linda

  Lees meer...