Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • Alle Keniaanse natuurparken krijgen drones

Alle Keniaanse natuurparken krijgen drones

Alle Keniaanse natuurparken krijgen drones

Alle Keniaanse natuurparken krijgen dronesDe Keniaanse overheid heeft besloten om onbemande toestellen in te zetten in alle 52 nationale parken en reservaten in het land. Ze hoopt op die manier de de stroperij in de parken tegen te gaan.

De beslissing volgt op een bijzonder succesvolle test: in een gebied dat door een onbemand vliegtuig werd gecontroleerd, daalde de stroperij met 96 procent.

Eens de drones volledig operationeel zijn, kunnen ze de klok rond natuurgebieden in de gaten houden. Op die manier worden stropers opgemerkt nog voor ze een dier kunnen doden.

Het droneproject is mogelijk dankzij de steun van onder meer de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Nederland. De Kenia Wildlife Service gaat ook nieuwe parkwachters aannemen en investeren in wapens, kogelvrije vesten en nachtkijkers.

Bron: Afrika nieuws, geplaatst op 27 april 2014

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...