Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • Okavango Delta op Werelderfgoedlijst

Okavango Delta op Werelderfgoedlijst

Okavango Delta Botswana werelderfgoedSinds juni staat de Okavango Delta in Botswana op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is hiermee het duizendste Werelderfgoed. Tegelijkertijd werden andere sites ook toegevoegd aan de lijst, waaronder plekken in Frankrijk, Italië en Turkije.

De Okavango Delta ligt in het noordwesten van Botswana en is zo uniek omdat het de grootste binnenlandse delta ter wereld is. Het gebied omvat moeras, maar ook grasvlaktes die afhangend van het seizoen onder water stromen. Hierdoor wordt de delta beschouwd als een unieke leefwereld voor zowel planten als dieren. De schoonheid van het gebied is ongekend en wordt met deze status nu goed beschermd.

Red Lechwe Okavango Delta Botswana

De regering van het land had al eerder geprobeerd de delta deze status te geven. Lokale inwoners, milieuactivisten en toeristen vonden dat de delta de status al had moeten hebben. De delta moest echter aan een aantal criteria voldoen om de status te krijgen. Dat is nu gelukt.

Bron: AfrikaNieuws/Reisgraag.nl

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia

  Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
  Groetjes,
  Linda

  Lees meer...