Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Malawi verhuist 500 olifanten

Olifantenverhuizing in Malawi 500 olifanten krijgen een nieuw huisMalawi staat op het punt om een van 's werelds grootste verhuizingen van olifanten uit te voeren. Het ambitieuze project wordt gecoördineerd door de non-profit organisatie African Parks (gesponsord met gelden van onder andere de Nationale Postcode Loterij en de familie Fentener van Vlissingen) in samenwerking met Malawi's Department of National Parks and Wildlife.

De komende weken worden 500 olifanten verhuisd van Liwonde National Park, waar de bescherming van olifanten heeft geleid tot een overschot van olifanten, naar het Nkhotakota Wildlife Reserve, gelegen aan de oevers van Lake Malawi.

Het project om de olifanten te verhuizen vergt grote inspanningen; eerst worden de olifanten vanuit helikopters verdooft met een verdovingsmiddel. Vervolgens worden hijskranen gebruikt om de olifanten op vrachtwagens hijsen, waarna de olifanten ongeveer 300 kilometer over de weg worden getransporteerd.

Olifanten verhuizen van Liwonde National Park naar Nkhotakota Wildlife Reserve in Malawi

In Nkhotakota Wildlife Reserve leven sinds jaren nauwelijks wilde dieren meer. De verhuizing van de olifanten en mogelijk 1.500 andere wilde dieren van verschillende diersoorten moeten het wildlife reserve weer op de kaart zetten als een volwaardige safaribestemming.

Tongole Wilderness Lodge in Nkhotakota Wildlife Reserve Malawi

Zoals een woordvoerder van Malawi Tourism zegt: "Malawi wordt een van de meest complete bestemmingen in Afrika, met het meer, het verrassende landschap, de cultuur en de wildlife ervaring. Warm, gastvrij en onbedorven, Malawi wacht erop om ontdekt te worden."

African Parks en de overheid van Malawi hebben al jarenlang een succesvolle samenwerking voor het behoud van de natuur; de twee organisaties hebben eerder samengewerkt bij de herintroductie van ruim 2.500 wilde dieren in het Majete Wildlife Reserve, waaronder Africa’s 'Big Five'.

Olifanten verhuizing vormt basis voor gezonde populatie in Malawi

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...