Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • 'Kippengeur beschermt waarschijnlijk tegen malaria'

'Kippengeur beschermt waarschijnlijk tegen malaria'

'Kippengeur beschermt waarschijnlijk tegen malaria'Malariamuggen houden mogelijk niet van kippengeur. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe methode om tegen de ziekte te beschermen. Malariamuggen vermijden kippen en ander pluimvee, zeggen Zweedse onderzoekers op basis van onderzoek in Ethiopië waarover zij publiceren in het wetenschappelijke tijdschrift Malaria Journal.

De onderzoekers lieten vrijwilligers slapen in hutten met levende kippen, met kippenveren en zonder kippen. Ze concludeerden dat de malariamug wegbleef uit de hutten met de kippen en kippenveren en schreven dat toe aan de geur van de vogels.

Kippengeurspray

Aangezien malariamuggen hun 'prooi' vinden door lichaamsgeur, is het volgens de Zweden aannemelijk dat het de geur is die ervoor zorgt dat ze kippen vermijden. Mogelijk kan een spray met kippengeur in de toekomst dienen als bescherming voor malariamuggen. De ontwikkeling van een dergelijk afweermiddel zit momenteel in de pijplijn.

Er bestaat nog geen effectief vaccin tegen malaria. Vorig jaar stierven volgens de Verenigde Naties bijna 400.000 mensen in Afrika aan de infectieziekte.

Bron: ANP/NU.nl, gepubliceerd op 21 juli 2016

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...