Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • VN Ambassadeur Emma Watson in Malawi

VN Ambassadeur Emma Watson in Malawi

Emma Watson bezoekt Malawi in haar strijd tegen kindhuwelijken | Mambulu! Safaris With A DifferenceAfgelopen 10 oktober was Emma Watson (Hermelien uit Harry Potter) in Malawi om de successen van ‘UN Women’ te vieren met betrekking tot het stoppen van kind huwelijken. Hier heeft zij gesproken met het parlement, lokale stamhoofden en meisjes die terug naar school zijn gegaan nadat hun huwelijk was geannuleerd. Emma Watson heeft Dezda bezocht, een centraal district in Malawi, waar ze Chief Kachindamoto ontmoette. Zij speelt een prominente rol in het stoppen van kinderhuwelijken, omdat zij nooit opgeeft.

Dedza district

"De ontmoetingen met jonge meisjes die, zoals velen in het land, onder de armoede grens leven en als jonge meisjes in huwelijken gedwongen worden, heeft mij doen realiseren hoe belangrijk het is voor vrouwen om eigen keuzes te kunnen maken”, zei Emma Watson. “Het geeft hoop om te zien hoe zo’n schadelijke gewoonte gestopt kan worden door samenwerkende gemeenschappen en het creëren van nieuwe wetten”.

Emma Watson bezoekt de Mtakataka Secondary School in het Dedza district waar ze van Stella Kalilombe en Cecilia Banda hoort dat hun huwelijken zijn geanuleerd en ze weer in de schoolbanken hebben plaatsgenomen | Mambulu! Safaris With A Difference | Foto: UN Women/Karin Schermbrucker

In 2015 is er in Malawi een wet in werking getreden die de minimum leeftijd om te mogen trouwen verhoogde tot 18 jaar. De president, Professor Arthur Peter Mutharika, werkt samen met een VN team om te zorgen dat deze wet ook werkelijk wordt nageleefd in 5 jaar tijd.

Hoogste percentage kindhuwelijken

Volgens onderzoek van ‘UN Women’ heeft Malawi het hoogste percentage van kindhuwelijken in de wereld. De helft van de meisjes trouwt voor 18-jarige leeftijd, meestal omdat haar familie te arm is.

Emma Watson bezoekt de Mtakataka Secondary School in het Dedza in Malawi | Mambulu! Safaris With A Difference | Foto: UN Women/Karin Schermbrucker

Bron: UN News Centre, geplaatst 10 oktober 2016. Foto's: UN Women/Karin Schermbrucker

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...