Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • 10 redenen om naar Zambia te gaan

10 redenen om naar Zambia te gaan

Victoria Watervallen ZambiaZambia is een prachtig ongerept land in zuidelijk Afrika. Door de puurheid van het land wordt het ook wel het 'Echte Afrika' genoemd. Zambia is een nog relatief onbekende safari bestemming voor maatwerk safari reizen. De veelal kleine intieme safari lodges liggen in de mooiste en afgelegen natuurparken. Zambia is hét land voor liefhebbers van ongerepte natuur zonder massatoerisme.

1 De Victoria watervallen

Het eerste waar men meteen aan denkt als het over Zambia gaat zijn de Victoria Watervallen. Dat is niet zonder reden. De Victoria Watervallen zijn een van de Zeven Natuur Wonderen van de wereld Daarbij vormt de waterval de grens tussen Zambia en Zimbabwe en is het officieel de grootste waterval in de wereld, bij volume. Als laatste ziet het er natuurlijk spectaculair uit.

Victoria watervallen vanuit de lucht Livingstone Zambia

2 De vleermuizen migratie

Voor veel mensen zal het idee om dicht bij miljoenen vleermuizen te zijn niet heel erg aanspreken. Het is echter een uniek schouwspel. 10 miljoen fruit vleermuizen trekken elk jaar tussen oktober en december naar het Kasanka Nationaal Park.

Zambia safari op maat 10 miljoen vleermuizen in Kasanka National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

3 Je kan er leren over de magische geschiedenis

Zambia heeft een geschiedenis met hekserij. Daar kan je alles over te weten komen in het Lusaka National Museum en het Livingstone Museum. Het is interessant en sinister tegelijkertijd, tussen de vervloekte poppen en toverdranken ligt ook bijvoorbeel slangenhuid in een riem gemaakt. Dit zou de heks of tovenaar vrij maken van de gevolgen van vreemd gaan.

Zambia safari op maat Livingstone Museum in Livingstone | Mambulu! Safaris With A Difference

4 De fantastische safari

Zambia is een van de beste safari bestemmingen van Afrika. De verschillende parken zijn gevuld met allerlei verschillende soorten wild. Van luipaarden tot leeuwen en olifanten en stekelvarkens. Daarbij is het gevogelte ook geweldig. In de Bangweulu Swamps leeft bijvoorbeeld de zeer zeldzame Shoebill.

Zambia safari op maat luipaard aan Luangwa rivier in South Luangwa National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

5 Lekker vertoeven op de Zambiaanse Riviera

Lake Kariba is het grootste meer dat door mensen is gemaakt in de wereld. Het is ontstaan toen in de jaren ’50 een dam werd gebouwd om energie op te wekken en om meer dieren naar het gebied te trekken. Dit is gelukt. In het meer leven onder andere gezonde populaties nijlpaarden, krokodillen en vissen. Je kan je vermaken aan de oever van het meer, maar ook op het meer kan je een goede tijd hebben op een boot. Er zijn zelfs ‘drijvende hotels’.

Zambia safari op maat zonsondergang boven Lake Kariba | Mambulu! Safaris With A Difference

6 Het bewonderen van de Zambezi Rivier

Dit is de rivier waar Zambia zijn naam aan te danken heeft. Deze rivier is de op 3 na grootste rivier van Afrika en het zorgt voor een grote biodiversiteit qua wildlife. Daarbij is het ook voor miljoenen mensen een bron van leven. De rivier is op het breedste punt wel 40 kilometer breed. De beste manier om deze rivier te bewonderen is vanaf een boot.

Zambia Safari op maat olifanten steken Zambezi rivier over bij Lower Zambezi National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

7 Bungee jumpen

In Livingstone, ook wel de poort naar de Victoria Watervallen of de avontuur hoofdstad van zuidelijk Afrika genoemd, is het mogelijk om te abseilen, raften en bungee jumpen. Het bungee jumpen wordt gedaan vanaf te 111 meter hoge Victoria Watervallen Brug. Hier stroomt de rivier onder door die wordt gevuld met water uit de waterval.

Zambia safari op maat bungee jumpen bij Victoria Watervallen Livingstone | Mambulu! Safaris With A Difference

8 Het enige vierlandenpunt op de wereld

Er is maar een plek op de hele wereld waar 4 landen aan elkaar grenzen. De landen die aan elkaar grenzen zijn Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Het is echter onmogelijk om een rondje om dit punt te lopen en zo in alle vier de landen te zijn geweest. Dit komt door de Cuando en Zambezi Rivier die precies op dat punt liggen.

Zambia safari op maat s werelds enige vierlandenpunt Zambia Zimbabwe Namibië en Botswana | Mambulu! Safaris With A Difference

9 De festivals

In Zambia zijn vaak festivals, maar de meest opvallende is eht Kuomboka festival. Kuomboka betekend: ‘uit het water gaan’ en dat is precies wat er gevierd wordt. De Lozi Koning reist van de overstromingsvlakte steeds hoger, naar droge grond. Tijdens dit feest wordt veel gedanst en muziek gemaakt.

Zambia safari op maat Kuomboka festival op Zambezi rivier | Mambulu! Safaris With A Difference

10 Zambia is veilig

Volgens het 'The Travel & Tourism Competitiveness Report 2015' van het World Economic Forum is Zambia één van de veiligste landen in Afrika. Het is net zo veilig als Engeland volgens dit onderzoek.

Leeuwen welpje in South Luangwa National Park in Zambia

Bron: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/africa/zambia/articles/zambia-reasons-to-visit-what-to-see-and-do/

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...