Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Blog
 • China introduceert een totaalverbod op de handel in ivoor

China introduceert een totaalverbod op de handel in ivoor

China introduceert een totaalverbod op de handel in ivoor | Mambulu! Safaris With A Difference

Met ingang van dit jaar heeft China een verbod op de handel in ivoor. Dit besluit wordt in fases doorgevoerd. In maart 2017 worden de ivoorbewerking en de verkoop al voor een deel verboden. Uiteindelijk zal het totaalverbod op 31 December 2017 helemaal in werking zijn, en zal het verbod dus een feit zijn (volgens het Wereld Natuur Fonds).

Volgens het Wereld Natuur Fonds zal het verbod de grootste ivoormarkt (China) doen sluiten en daarbuiten zal het mensen afschrikken om ivoor te kopen. Hierdoor zal het voor smokkelaars van ivoor zeer moeilijk worden om ivoor te verkopen.

Dit totaalverbod was al eerder aangekondigd door de Chinese regering. Wanneer het zou komen was echt er niet bekend gemaakt. Dat het al zo snel is verrast het WNF.

In 2015 was er ook al een verbod op producten waar ivoor in verwerkt was. Dit had als doel de Afrikaanse olifant te beschermen. Het hield echter na een jaar weer op.

Bron: nos.nl

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia en Malawi

  Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
  Groeten,
  Familie van Sintruyen

  Lees meer...