Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Cheetah met uitsterven bedreigd

Cheetah met uitsterven bedreigd | Mambulu! Safaris With A Difference

De Cheetah is met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit Brits onderzoek van de Zoological Society of London. Er is ondervonden dat het jachtluipaard (het snelste landdier ter wereld) uit 91% van zijn leefgebied is verdreven.

Na dit onderzoek is de jachtluipaard verschoven op de lijst van bedreigde diersoorten van ‘kwetsbaar’ naar ‘bedreigd’. Op deze manier kan er meer steun en aandacht komen voor het dier. Deze aandacht is nodig, aangezien de jachtluipaarden een natuurlijk schuw karakter hebben waardoor er ook minder informatie over verzameld kan worden.

Het grootste problemen voor de jachtluipaarden zijn het verlies aan woongebied (77% ligt buiten beschermde gebieden), menselijk conflict en het verlies van prooien door menselijke jacht. Daarbij wordt er op jachtluipaarden gejaagd voor de verkoop van hun vacht of als exotisch huisdier.

Bron: afrika-nieuws.nl

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...