Voor u als lezer van B Magazine hebben Rob Sijm van Mambulu! Safaris en André Timmer van Villa Arusha (gerund door Good Safari), 2 ondernemers uit Bloemendaal, een speciale 10-daagse safari in noord Tanzania samengesteld. U verblijft 3 dagen in de gastvrije ambiance van de Arusha Villa en maakt een 7 daagse safari naar onder andere Arusha– , Tarangire-, Serengeti en Lake Manyara National Park. Een hoogtepunt van uw safari is het verblijf bij een authentieke lokale Maasai gemeenschap waar u uitgebreid kennis maakt met de Maasai en hun bijzondere cultuur.

Cheetah familie in Serengeti National Park Tanzania

Begin uw safari vandaag en vul het Tanzania info formulier in voor meer informatie of om de uitgebreide safaribeschrijving aan te vragen.

 Safarihoogtepunten

 • Arusha Villa André Timmer
 • Arusha National Park
 • Tarangire National Park
 • Serengeti National Park
 • Isoitok Maasai gemeenschap
 • Lake Manyara National Park
 • Projecten Stichting Vrienden Van Tanzania

Safariprogramma

Dag 1:
Aankomst Tanzania

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Kilimanjaro bij Arusha. U wordt opgewacht door een chauffeur van de Arusha Villa die u naar de villa brengt. Hier wacht u een warm welkom door André Timmer.

Accommodatie: Arusha Villa, volpension

Arusha Villa Tanzania

Dag 2:
Arusha National Park

Na een heerlijk relaxt ontbijt vertrekt u samen met een gids/chauffeur van de Arusha Villa naar Arusha National Park voor de eerste game drives. Bij helder zicht heeft u vanuit het park prachtig uitzicht op Mt Kilimanjaro.

Accommodatie: Arusha Villa, volpension

Kilimanjaro vanuit Arusha National Park Tanzania

Dag 3:
Arusha koffie tour

Vandaag staat de Kimemo coffee tour op het programma. Tijdens de tour waarbij u een operationele koffieplantage bezoekt. De rest van de dag maakt u in overleg met André maakt een keuze uit verschillende activiteiten. U kunt bijvoorbeeld fietsen op de flanken van Mt Kilimanjaro, wandelen en/of kanoën op Lake Dukuti of een lokale markt in Arusha bezoeken.

Accommodatie: Arusha Villa, volpension

Dag 4:
Tarangire National Park

U wordt na het ontbijt opgehaald door uw gids/chauffeur voor uw privé safari door het noorden van Tanzania. U rijdt naar Tarangire National Park, de olifanten speeltuin van Tanzania. Na aankomst in het park maakt u game drives en geniet u van de diversiteit van dit uitgestrekte park.

Accommodatie: Tarangire Safari Lodge, volpension

Leeuw in Tarangire National Park Tanzania

Dag 5:
Serengeti National Park

Vanochtend staat u vroeg op voor een game drive in Tarangire National Park. Na het ontbijt in de Tarangire Safari Lodge start u met de reis naar het Serengeti National Park. Vanaf de ingang van het Serengeti National Park rijdt u in de vorm van een game drive naar uw accommodatie voor de komende 2 nachten.

Accommodatie: Kati Kati Tented Camp, volpension

Buffels in Serengeti National Park Tanzania

Dag 6:
Serengeti National Park

Vandaag staat geheel in het teken van het verkennen van de uitgesterkte vlaktes van het Serengeti National Park. Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling en het tempo van de dag. Optioneel kunt u vanochtend een ballon safari maken boven het Serengeti National Park, inclusief champagne ontbijt na de landing.

Accommodatie: Kati Kati Tented Camp, volpension

Gnoes op zoek naar regen Serengeti National Park Tanzania

Dag 7:
Isoitok Maasai gemeenschap

Vanochtend maakt u game drives door het Serengeti National Park. In de loop van de ochtend verlaat u het nationale park en rijdt via de Ngorongoro Conservation Area naar de Isoitok Maasai waar u aan het einde van de middag arriveert. Prima op tijd voor de sundowner en kennismaking met de Maasai. U overnacht in een luxe tented camp dichtbij het authentieke Maasai dorp.

Accommodatie: Isoitok Camp Manyara, volpension

Isoitok Manyara Camp Tanzania

Dag 8:
Lake Manyara National Park

Vroeg in de ochtend gaat u samen met uw privé gids/chauffeur op pad naar Lake Manyara National Park. U maakt game drives op zoek naar onder andere de beroemde boomklimmende leeuwen. Na de picknich lunch vervolgt u uw speurtocht door het park.

Accommodatie: Isoitok Camp Manyara, volpension

Boomklimmende leeuw Lake Manyara National Park Tanzania 

Dag 9:
Maasai Medicine Walk

U start de dag vandaag, na het ontbijt, met een wandeling rond en door het dorp van de Isoitok Maasai. Uw engelssperkende Maasai gids vertelt u over de gebruiken van de Maasai en hoe zij overleven in deze harde omgeving gebruikmakend van de (medicinale) middelen die de omgeving hen biedt. Na de lunch rijdt u terug naar Arusha en wordt u afgezet bij de Arusha Villa

Accommodatie: Arusha Villa, volpension

Isoitok Maasai Tanzania

Dag 10:
Stichting Vrienden Van Tanzania

Na het ontbijt bezoekt u een aantal projecten van de Bloemendaalse Stichting Vrienden Van Tanzania waar Marjolein de Rooij voor werkt. In de middag kunt u heerlijk relaxen in de Arusha Villa. Na een vroeg diner wordt u ruim op tijd naar Kilimajaro Airport gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Arusha community project van SVVT Bloemendaal 

Reissom

De reissom voor de bovenstaande privé safari bedraagt op basis van 2 samenreizende personen, gedeelde accommodatie, beschikbaarheid en reizen in 2015 € 3.088 per persoon.
Reissom voor 2016 op aanvraag.

Aanvraag van informatie over of boeking van deze safari gaarne onder vermelding van “lezersreis b. Magazine zomer 2015”

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • Privé 4×4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof
 • Ongelimiteerde kilometers
 • 1½ liter water per dag tijdens de safari
 • Emergency Evacuation Cover

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.