Linyanti, Selinda en Kwando

In een individuele luxe fly-in safari in het noorden van Botswana mogen Linyanti, Selinda en Kwando eigenlijk niet ontbreken. Deze afgelegen prachtige wildlife bestemmingen liggen ingeklemd tussen de Caprivi Strip in Namibië in het noorden, Chobe National Park in het oosten en de Okavango Delta in het zuiden. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een individuele luxe maatwerk fly-in safari naar meest exclusieve accommodaties in Linyanti, Selinda en Kwando.

Linyanti, Selinda en Kwando – ongerepte natuur en wildlife

Een gebied met veel wildlife en prachtige natuur, wat aan schoonheid niet onderdoet voor de Okavango Delta. Zo vreemd is dat niet omdat deze gebieden dezelfde geografische kenmerken delen. De Okavango rivier en de Kwando rivier stromen beide vanuit Angola door de Caprivi Strip Botswana binnen. De Okavango rivier vult langzaam de Linyanti moerassen. Vervolgens stroomt het water in de Linyanti rivier die uiteindelijk uitmondt in de Chobe rivier. De moerassen laten dezelfde natuurlijke kenmerken zien als de Okavango Delta – pittoreske kanalen, lagunes, papyrus en rietvelden. Bossen met daar tussen prachtige hoge bomen aan de oevers van de waterwegen. Droge rivierbeddingen zoals de Selinda Spillway en het Savute kanaal. Dit gebied (zo wordt verondersteld) zou de meest zuidelijke punt van Afrika’s Great Rift Valley zijn.

Linyanti, Selinda en Kwando – privé wildlife concessies

De wildlife concessies Linyati, Selinda en Kwando liggen aan de rivieren

Een klein gedeelte van het Chobe National Park loopt door tot aan de Linyati rivier en de moerassen. Er is een camping en faciliteiten voor bezoekers die zelf rijden, terwijl in de concessies lodges zijn gebouwd. Dit is het echte Afrika! Tijdens het droge seizoen dienen de permanente wateren (de Kwando en Linyati rivier) als belangrijke migratie punten voor een groot deel van de dieren die in het noorden van Botswana rond trekken. Onder andere grote kuddes buffels en olifanten, gnoes en zebra’s. Vrijwel alle antilopen en roofdieren die in de natuur voorkomen leven in deze concessies. Afhankelijk natuurlijk van het seizoen, en het beschikbare voedsel en water kunt u ze ook allemaal zien. Hier leven onder andere, waterbokken, reedbucks, giraffen, impala’s en kudu’s. Met een beetje geluk ziet u de zeldzame en schuwe sitatunga, leeuw, hyena, luipaard, cheetah, jakhals, serval en caracal.

Linyanti, Selinda en Kwando – extreme isolatie

Maar misschien is het gevoel van extreme isolatie wel de grootste aantrekkingskracht van dit deel van Botswana, even weg uit de wereld zoals wij die kennen. Er is niets anders dan uzelf, de bush en een fascinerend aantal wilde dieren die liggen te wachten om ontdekt en onderzocht te worden. De kampen zijn klein en privé, met hooguit twintig gasten.

Botswana reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan
Drinkende leeuw in Linyanti eco-systeem Botswana
Olifant in Linyanti concessie Botswana
Zebra's bij Linyanti Selinda en Kwando Botswana
Linyanti Wildlife Reserve Botswana