Lake Malawi National Park

Lake Malawi National Park is ’s werelds eerste zoetwater nationaal park en tevens een World Heritage Site. Het park bevindt zich op en rond Cape Maclear op de zuid oever van het meer. Lake Malawi National Park beslaat een gebied rond het schiereiland en de baai van Cape Maclear, een deel van Lake Malawi en de eilanden die tot 100 meter uit de kust liggen.

Lake Malawi – cichliden

Onder het wateroppervlak bevindt zich een waar aquarium van kleurrijke tropische vissen. In het meer leven meer dan 1.000 verschillende soorten tropische zoetwatervissen. 350 hiervan komen alleen voor in Lake Malawi. Het water is het hele jaar heerlijk warm en zowel boven als onder het water heb je zicht op de prachtige Rift Valley.

Lake Malawi – flora en fauna

Op de oevers van het meer is er in Lake Malawi Nationaal Park leven bavianen, antilopen en hyraxen. Het meer heeft enorme aantrekkingskracht op een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder visarenden, aalscholvers en pelikanen.

Lake Malawi – activiteiten

Lake Malawi National Park leent zich uitstekend voor tal van activiteiten, zowel op als onder het water. U kunt boot- en kajaktochten maken op het meer of waterskiën achter een snelle boot. De onderwaterwereld verkent u met een snorkel en duikbril of met een complete duikuitrusting met perslucht. ’s Avonds geniet u vanaf een boot of de oever van een oogstrelende zonsondergang.

Malawi reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan

Mumbo Island in Lake Malawi
Mumbo Island in Lake Malawi

Snorkelen bij Nankoma Island Lake Malawi
Snorkelen bij Nankoma Island Lake Malawi

Makuzi Beach Lake Malawi
Makuzi Beach Lake Malawi