Nyika National Park

Nyika National Park ligt in het noorden van Malawi en is het grootste en oudste nationale park van Malawi. Het is 3.134 km² groot en is één van de Trans Frontier Conservation Areas (TFCA) tussen Malawi en Zambia. Nyika National Park ligt op een groot granieten plateau op ruim 2.000 meter hoogte. Het landschap is adembenemend, met glooiende heuvels en graslanden zo ver als het oog kan zien.

Nyika National Park – orchideeën

De naam Nyika betekent “waar het water vandaan komt”. Het is een van de belangrijkste energie bronnen van Malawi.Door de valleien lopen kleine beekjes waar omheen zich bossen hebben gevormd. Het uitzicht vanaf het plateau is spectaculair. Een landschap dat uniek is voor Africa. De grasvlaktes van Nyika zijn rijk aan wilde bloemen en in het regenseizoen staan er wel meer dan 200 soorten orchideeën in bloei.

Nyika National Park – flora en fauna

De vegetatie trekt grote aantallen antilopen van klein, zoals de klipspringer, tot groot, zoals de roan antilope. Ook de zebra is hier regelmatig te zien. In het park leeft een grote populatie luipaarden. Daarnaast zijn er allerlei soorten kleinere zoogdieren zoals wrattenzwijnen en bush pigs. Olifanten en buffels verblijven over het algemeen aan de noordelijke rand van het park maar worden soms ook gesport op de hoogvlaktes. In het hele gebied zijn er gedurende het jaar veler vogelsoorten te spotten. Meer dan 400 soorten vogels gedijen hier goed.

Nyika National Park – activiteiten

In Nyika National Park kunt u wandelen, mountainbiken en game drives maken. Door de hoogteligging kan het verrassend koud zijn op het Nyika Plateau, vooral ’s nachts in de periode van juni tot augustus. Het kan er dan zelfs vriezen.

Photos by Dana Allen, © PhotoSafari

Malawi reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan

Wandel safari op Nyika Plateau Malawi
Wandel safari op Nyika Plateau Malawi
Game drive in Nyika National Park Malawi
Game drive in Nyika National Park Malawi
Nyika Plateau Malawi
Nyika Plateau Malawi