Kilimanjaro National Park

De Kilimanjaro in Tanzania is met 5.895 meter is de hoogste berg in Afrika. Het is een niet actieve vulkaan en is het hoogste vrijstaande bergmassief ter wereld met drie pieken: Kibo, Mawenzi en Shira. Het hoogste punt (5.895 meter) is Uhuru Peak (vrijheids top), de top van de Kibo.

Een groot deel van de bezoekers van het park komen om de berg te beklimmen en hopen allemaal de weg naar Uhuru Peak te voltooien. De meeste klimmers bereiken de kraterrand met weinig meer dan een wandelstok, goede kleding en vastberadenheid. Degene die de top bereiken ontvangen bij terugkeer van de top een certificaat en zijn een schat aan ervaring rijker.

Andere bezoekers komen voor wandelingen en trekking in de lagere regionen van de berg, waar hoogteziekte is geen probleem.

Kilimanjaro National Park

Het Kilimanjaro National Park beidt veel meer dan alleen de Kilimanjaro en haar top. De beklimming van de berg is een virtuele klimatologische wereld reis, van de tropen naar de Noordpool. Zelfs voordat u over de grens van het National Park gaat ervaart u dit al.

Het National Park begint op een hoogte van 2.700 meter hoogte en biedt een landschap met adembenemende uitzichten. De bossen reiken tot 3.000 meter hoogte. In het park leven verschillende wilde dieren waaronder de bedreigde abbot duiker, olifanten, buffels, elanden, luipaarden, zwarte en witte colobus apen, blauwe apen en vele soorten vogels.

Op grotere hoogtes, maken de bossen plaats voor heidevelden met een geheel andere vegetatie, zoals de reuze lobelia. Het aantal wilde dieren dat deze grote hoogte trotseert is schaars. U ziet wel veel vogels die juist uitstekend kunnen leven op deze hoogte, zoals de lammergier en de enorme montane gier.

Op nog hogere hoogtes verandert het landschap in alpine weides met een paar winterharde mossen en korstmossen. Nog hoger, bij Uhuru Peak, bestaat het landschap uit gletsjers.

Tanzania reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan