Liuwa Plains National Park

Het Liuwa Plains National Park is zo’n beetje het best bewaarde geheim van Zambia. Een exclusieve individuele safari op maat brengt u naar een van de meest ongerepte wildernis gebieden van Afrika, thuisbasis voor de op één na grootste migratie van gnoes (na de Serengeti). Verblijft in de exclusieve accommodatie en geniet van de ongereptheid. Neem contact met ons op voor een exclusieve maatwerk safari naar de Liuwa Plains.

Liuwa Plains National Park – ongerepte wildernis

Dit afgelegen park in het verre westen is een ongerepte wildernis. Voor de vurige bush liefhebber heeft dit park een enorme aantrekkingskracht en het verblijf zal onvergetelijk zijn. Het Liuwa Plain National Park ligt in het westen van Kalabo in de westerse provincie van Zambia. Het heeft een oppervlakte van 3.660 km² en is sinds 1972 een nationaal park. Het park was eerder een wildreservaat dat beheerd werd door de Litunga (koning) van de Lozi gemeenschap.

Liuwa Plains National Park – 2de grote migratie van gnoes

Twee grote rivieren, de Luambimba en de Luanginga, grensen aan het park respectievelijk aan de oost kant het westen. Het wild leeft verspreid over de vlaktes en het kost wat moeite om ze te vinden, maar om een enorme kudde blauwe gnoes tegen te komen, een roedel rondtrekkende Afrikaanse wilde honden of een groep van 12 leeuwen in dit vergeten stukje Afrika is een bijzondere ervaring. Zeker vanwege zijn volledig natuurlijke en niet gecommercialiseerde staat. Het vogelleven is overvloedig en de dreigende stormen en bliksem die verschijnen aan de horizon, steken af tegen de groene en gouden graslanden in de lente. Er zijn spectaculaire uitzichten en fantastische mogelijkheden om te fotograferen.

Liuwa Plains National Park – wildlife en vogels

In november, wanneer de regen komt, komen de massale kuddes blauwe gnoes uit Angola, die over de vlaktes trekken in groepen van duizenden dieren, vaak gemengd met zebra’s op weg naar water. Andere antilopen die hier leven zijn de oribi, rode lechwe, steinbuck, duiker, tsessebe en roan. De Jackal, Serval, Wildcat, Wildhond en Leeuw en Hyena zijn de roofdieren van het gebied. Vele vogels migreren hier tijdens de regen en massale vogelzwermen vliegen rond als ze naar het zuiden trekken. Enkele van de meer notabelen zijn de white bellied bustards, secretary bird, red billed and hottentot teals, crowned and wattled cranes, long tailed whydah, sooty chat, yellow throated longclaw, large flocks of black winged pratincoles die rond de pannen leven, fish eagle, tawny eagle, marshall eagle, woodland kingfisher, pink throated longclaw. De vlaktes worden onderbroken door kleine bossen die weer onderdak bieden aan veel vogels.

Zambia reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan