Victoria watervallen

De Victoria watervallen zijn 1 van de 7 wereld wonderen. Een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme watermassa valt in de watervallen over een breedte van 1.700 meter 100 meter naar beneden. Het gevolg is een donderend geraas en een prachtige nevel van water (spray) die mijlen ver te zien is. Vandaar de lokale naam ‘Mosi oa Tunya‘ wat ‘de rook die dondert’ betekent.

De toegang tot de watervallen ligt op loopafstand van het centrum van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia). Tijdens een maatwerk safari in Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië zijn is een bezoek aan watervallen prima in te passen. 

Victoria watervallen – vierlandenpunt

De waterhoeveelheid in de watervallen varieert gedurende het jaar. De watertoevoer neemt toe in de maanden februari-mei. Daardoor kan de spray in de waterval een hoogte bereiken van meer dan 400 meter. Hetgeen een spectaculair gezicht is als u er boven vliegt. De spray maakt het soms ook erg moeilijk om de watervallen vanaf de grond te zien. Het lijkt alsof je in een zware regenbui staat.

De waterstanden beginnen te dalen in augustus en zijn op hun laagste in oktober-december. Daardoor is dan een groot deel van de rotsen zichtbaar. Bij laag water zijn de watervallen het best te bekijken vanaf de Zimbabwe kant of vanaf Livingstone Island.

De watervallen zijn prima te bezoeken in combinatie met maatwerk safari’s in:

Victoria watervallen – reissuggesties

Botswana avontuurlijke privé kampeer safari
U reist in 11 dagen door de Okavango Delta, Moremi Game Reserve, Savuti, Chobe National Park naar de Victoria Falls. De eerste dag vliegt u in naar een mooi safarikamp in de Okavango Delta. Daarna reist u met uw eigen mobiele safarikamp door meest ongerepte delen noord Botswana. U overnacht op privé kampeerplaatsen. De laatste 2 dagen bent u in Victoria Falls waar u de watervallen kunt bezoeken.

Zambia luxe fly-in safari reis naar hoogtepunten
U reist tijdens deze 12-daagse safari naar de mooiste plekken van Zambia. Hier geniet u van de ongerepte schoonheid en grote verscheidenheid aan wilde dieren. U start uw safari in Livingstone waar u de wereldberoemde Victoria watervallen bezoekt.

Zambia exclusieve luxe maatwerk fly-in safari
U geniet tijdens deze 13-daagse reis van de mooiste ongerepte natuurparken in Zambia en brengt u een bezoek aan de wereld beroemde Victoria watervallen. U verblijft in luxe accommodaties waardoor uw verblijf zeer aangenaam is en u nog meer van de schoonheid van het land kunt genieten.

Zambia reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan