Victoria watervallen

De Victoria watervallen zijn 1 van de 7 wereld wondere; een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme watermassa valt in de Victoria watervallen over een breedte van 1.700 meter 100 meter naar beneden en veroorzaakt een donderend geraas en creëert een prachtige nevel van water die mijlen ver gezien kan worden. Vandaar de lokale naam ‘Mosi oa Tunya‘ wat ‘de rook die dondert’ betekent. De toegang tot de Victoria Falls ligt op loopafstand van het centrum van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia). Tijdens een maatwerk safari in Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië zijn de Victoria watervallen prima te bezoeken. Neem contact met ons op voor een offerte op maat naar de Victoria watervallen.

Victoria watervallen – vierlandenpunt

De waterhoeveelheid in de Victoria watervallen varieert gedurende het jaar. De watertoevoer neemt toe in de maanden februari-mei. Dan kan de spray een hoogte bereiken van meer dan 400 meter, dit is een spectaculair gezicht als u er boven vliegt, maar maakt het soms ook erg moeilijk om de Victoria Falls vanaf de begane grond te zien. Het lijkt  alsof je in een zware regenbui staat. De waterstanden beginnen te dalen in augustus en zijn op hun laagste in oktober-december. Dan is een groot deel van de rotsen zichtbaar. Wanneer er weinig water door de waterval loopt zijn de Victoria watervallen het best te bekijken vanaf de Zimbabwe kant of vanuit Livingstone Island.

De Victoria watervallen zijn prima te bezoeken in combinatie met maatwerk safari’s in:

Victoria watervallen – reissuggesties

Botswana avontuurlijke privé kampeer safari
U reist in 11 dagen door de Okavango Delta, Moremi Game Reserve, Savuti, Chobe National Park naar de Victoria watervallen. De eerste dag vliegt u in naar een mooi safarikamp in de Okavango Delta. Daarna reist u met uw eigen mobiele safarikamp, met gids en kamp staff, door meest ongerepte delen noord Botswana. U overnacht op privé kampeerplaatsen. De laatste 2 dagen bent u in Victoria Falls waar u de watervallen kunt bezoeken.

Zambia luxe fly-in safari reis naar hoogtepunten
U reist tijdens deze 12-daagse safari naar de mooiste plekken van Zambia, waar u kunt genieten van de ongerepte schoonheid en grote verscheidenheid aan wilde dieren. U start uw safari in Livingstone waar u de wereldberoemde Victoria watervallen bezoekt.

Zambia exclusieve luxe maatwerk fly-in safari
U geniet tijdens deze 13-daagse reis van de mooiste ongerepte natuurparken in Zambia en brengt u een bezoek aan de wereld beroemde Victoria watervallen. U verblijft in luxe accommodaties waardoor uw verblijf zeer aangenaam is en u nog meer van de schoonheid van het land kunt genieten.

Zambia reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan