De Panorama Route

De Panorama Route is één van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika. De route ligt in de Mpumalanga hooglanden in het noordoostelijke gedeelte van het Great Escarpment van de Drakensberg. In deze ruige bergen komt het plateau plotseling tot stilstand, valt steil naar beneden in het Lowveld, vergezeld van ongelooflijke uitzichten over de graslanden van Afrika.

Om de Panorama route in 1 woord te vangen is moeilijk, maar mensen vertellen dat ze de wolken kunnen aanraken, terwijl anderen de route de ‘mooiste plek ter wereld’  noemen. De populariteit van de Panorama-route heeft veel te maken met de nabijheid van het Kruger National Park. Het is vaak een onderdeel van een reis naar het wildreservaat.

Maar het is ook de toegang tot een van de belangrijkste landschappelijke trekpleisters van de provincie, de Blyde River Canyon. De Blyde River Canyon is een van de grootste canyons op aarde, en wordt door veel buitenlandse bezoekers aangedaan.

De Panorama Route – Blyde River Canyon

Het meest populaire gedeelte van de route begint bij de stad Sabie (R532) en komt langs sierlijke  watervallen – de Sabie Falls, Bridal Veil Falls, Mac Mac Falls, en prachtige uitkijkpunten – God’s Window, de Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en de drie Rondavels.

Er zijn ook andere wegen die ook deel uitmaken van de Panorama-route en even mooie hoogtepunten hebben:• de R36 naar Matibidi langs de Lydenburg Falls, Ohrigstad Dam Nature Reserve en verder naar Echo Caves• de R37 langs Long Tom Pass (waarschijnlijk een van de mooiste passages in de provincie)• de R533 tussen het historische mijnbouwdorp Pilgrim’s Rest en Graskop – beide steden zijn interessant om te bezoeken.

De Panorama Route – Kruger National Park

Hazyview is een goede stop voor de lunch, of als toegang tot het Kruger National Park, en Graskop is een goede uitvalsbasis als u de Panorama-route in meedere dagen wilt rijden.

Zuid-Afrika reissuggesties

Vraag gratis offerte op maat aan