Het Kariega Game Reserve ligt 14 km ten noorden van Kenton On Sea en 145 km ten oosten van Port Elizabeth in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Het Kariega Game Reserve ligt in malariavrij gebied langs de Garden Route. Het reservaat is 10.000 hectare groot en wordt doorkruist door 2 rivieren, de Kariega rivier en de Bushmans rivier. Het landschap biedt prachtige vergezichten en uitkijkpunten.

Kariega Game Reserve – Big5 wildlife

In het Kariega Game Reserve leven verschillende diersoorten, waaronder de leeuw, olifant, luipaard, neushoorn, nijlpaard, giraf, zebra, eland, wildebeest, waterbok en een aantal antilopen. Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. Er zijn verschillende vogelsoorten, waaronder; Martial Eagle, Crowned Eagle en de Fish Eagle.

In 1989 kocht de familie Rushmere het eerste stuk ongerept land dat aan de bovenkant van de Kariega rivier grenst. Zij ontwikkelden een toekomst visie waarbij gebiedsuitbreiding centraal stond. Het duurde nog 20 jaar om de gewenste landuitbreiding af te ronden. Van een bescheiden omvang in 1990 tot een park dat in 1998 klaar was voor de internationale markt. In 1999 werd de Main Lodge geopend, gevolgd door de intieme en exclusieve Ukhozi Lodge in 2002. Tot en met 2002 was het reservaat 2.000 hectare groot. In 2003 werd een gebied ter grootte van 3.500 hectare, wat grenst aan de Bushmans rivier, toegevoegd aan het reservaat. Door dit extra stuk grond werd het reservaat groot genoeg om er de Big5 te huisvesten. In mei 2004 werden de eerste kudde olifanten en een groep leeuwen in het reservaat geïntroduceerd.

Bushmans rivier

In 2006 verwierf Kariega Game Reserve een gebied van 500 hectare langs de Bushmans rivier, hier werd in oktober 2006 de River Lodge geopend. Tegelijkertijd werd een historische oude boerderij (gebouwd in 1908) gerestaureerd en de Homestead, een privé-lodge gerealiseerd. Begin 2007 deed zich de kans voor een gebied van 4.000 hectare toe te voegen waardoor het reservaat ca. 10.000 hectare groot werd. Het land is in bezit van de familie Settler sinds 1823. In dit gebied is de Settlers Drift, het luxe 5-sterren tented camp van Kariega, in december 2014 geopend.

Bush and Beach

Door de ligging langs de Bushmans rivier die uitmondt in de Indische Oceaan heeft u de keuze uit tal van interessante activiteiten. Zo kunt u in de ochtend een game drive maken in een open safarivoertuig, op zoek naar de Big5. En in de middag kunt u een boot cruise maken over de Bushmans rivier en genieten van een heerlijke lunch op het uitgestrekte strand van de Oceaan. Kortom, een bijzondere ervaring in malariavrij gebied.