Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

 Logo VvKR opt  SGR 

9,5
9,5 van 10
38 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Nieuws

Cheetah met uitsterven bedreigd | Mambulu! Safaris With A Difference

De Cheetah is met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit Brits onderzoek van de Zoological Society of London. Er is ondervonden dat het jachtluipaard (het snelste landdier ter wereld) uit 91% van zijn leefgebied is verdreven.

China introduceert een totaalverbod op de handel in ivoor | Mambulu! Safaris With A Difference

Met ingang van dit jaar heeft China een verbod op de handel in ivoor. Dit besluit wordt in fases doorgevoerd. In maart 2017 worden de ivoorbewerking en de verkoop al voor een deel verboden. Uiteindelijk zal het totaalverbod op 31 December 2017 helemaal in werking zijn, en zal het verbod dus een feit zijn (volgens het Wereld Natuur Fonds).

Afrika safaris op maat Roeland Wouters samen met Marja en Rob | Mambulu! Safaris With A DifferenceHet is altijd een groot plezier om reizigers waarvoor wij een safari hebben mogen verzorgen weer te ontmoeten. In januari hebben we daartoe volop de gelegenheid op een aantal beurzen waar bij present zijn: De beurs voor bijzondere reizen in Breda en het Vakantiesalon in Antwerpen. Natuurlijk ontmoeten wij ook graag reizigers die kennis willen maken met onze service van hoge kwaliteit en een safari op maat willen maken.

Malawi Safari op maat jonge olifant in Majete Wildlife Reserve | Mambulu! Safaris With A DifferenceWie op zoek is naar een bijzondere bestemming voor een maatwerk safari of huwelijksreis zal niet direct denken aan Malawi. Door deze relatieve onbekendheid biedt Malawi tal van mogelijkheden om in alle rust te genieten van natuur, landschappen, wildlife en elkaar. En dat ver weg van het massa tourisme. Wij verzorgen graag uw safari op maat naar dit bijzondere land.

Zambia safari op maat Victoria Watervallen Livingstone | Mambulu! Safaris With A DiffernceZambia is een prachtig ongerept land in zuidelijk Afrika. Door de puurheid van het land wordt het ook wel het 'Echte Afrika' genoemd. Zambia is een nog relatief onbekende safari bestemming voor maatwerk safari reizen. De veelal kleine intieme safari lodges liggen in de mooiste en afgelegen natuurparken. Zambia is hét land voor liefhebbers van ongerepte natuur zonder massatoerisme.

Emma Watson bezoekt Malawi in haar strijd tegen kindhuwelijken | Mambulu! Safaris With A DifferenceAfgelopen 10 oktober was Emma Watson (Hermelien uit Harry Potter) in Malawi om de successen van ‘UN Women’ te vieren met betrekking tot het stoppen van kind huwelijken. Hier heeft zij gesproken met het parlement, lokale stamhoofden en meisjes die terug naar school zijn gegaan nadat hun huwelijk was geannuleerd. Emma Watson heeft Dezda bezocht, een centraal district in Malawi, waar ze Chief Kachindamoto ontmoette. Zij speelt een prominente rol in het stoppen van kinderhuwelijken, omdat zij nooit opgeeft.

Windhoek nieuwste KLM-bestemming in AfrikaAMSTELVEEN - De Namibische hoofdstad Windhoek wordt per 30 oktober opgenomen in de dienstregeling van KLM. Dat heeft de maatschappij maandagmorgen aan Reismedia laten weten. KLM voegt Windhoek toe aan de bestaande route tussen Schiphol en Luanda in Angola. Er staan drie vluchten per week gepland, die uitgevoerd worden met een Airbus A330-200.

Wageningse muggenval met mensengeur kan malaria uitroeienEen zogenoemde geurval met daarin menselijke lichaamsgeur kan zeventig procent van het aantal malariamuggen in een groot gebied vangen. Dat heeft muggendeskundige Willem Takken, professor aan de Wageningen Universiteit, na onderzoek vastgesteld. Het vooraanstaande medische vakblad The Lancet publiceert woensdag over dit onderzoek naar de muggenval.

'Kippengeur beschermt waarschijnlijk tegen malaria'Malariamuggen houden mogelijk niet van kippengeur. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe methode om tegen de ziekte te beschermen. Malariamuggen vermijden kippen en ander pluimvee, zeggen Zweedse onderzoekers op basis van onderzoek in Ethiopië waarover zij publiceren in het wetenschappelijke tijdschrift Malaria Journal.

Olifantenverhuizing in Malawi 500 olifanten krijgen een nieuw huisMalawi staat op het punt om een van 's werelds grootste verhuizingen van olifanten uit te voeren. Het ambitieuze project wordt gecoördineerd door de non-profit organisatie African Parks (gesponsord met gelden van onder andere de Nationale Postcode Loterij en de familie Fentener van Vlissingen) in samenwerking met Malawi's Department of National Parks and Wildlife.

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Reiservaringen

Zuid Tanzania
Mede door Rob en zijn lokale partner is deze vakantie een fantastische ervaring geweest. Het lijkt bijna onmogelijk maar er is geen enkel puntje van kritiek. Bij een volgende vakantie boeken we zeker weer bij Mambulu! Safaris. Bedankt voor een onvergetelijke vakantie. Asante sana! Lees ook het verslag van onze reis naar Zambia en Malawi.
Janet en Wil
Tilburg

Lees meer...