Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Familie van Sintruyen, Kontich (België)

Zambia en Malawi

Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
Groeten,
Familie van Sintruyen

Wij reizen bijzonder graag en bezochten dan ook reeds verschillende landen. Onze eerste reis was naar Midden-Afrika en sindsdien zijn we door dit continent begeesterd. Onze kennismaking met wildlife was zo adembenemend dat we het idee hadden opgevat om ook onze kinderen en kleinkinderen een safari reis te gunnen.

Na een zoektocht kwamen we uiteindelijk terecht bij Mambulu! Safari’s en deze keuze hebben we ons nooit beklaagd. Ondanks het feit dat we pas drie jaar later wensten te vertrekken in verband met de leeftijd van onze kleinkinderen, werden we jaarlijks op de hoogte gehouden van de mogelijkheden. Vorig jaar werden onze plannen concreet en hebben we kunnen rekenen op de kennis en de uitstekende service van Rob om ons een geweldige reis te bezorgen. Op zijn voorstel kozen we voor een week safari’s in Zambia en één week beach vakantie in Lake Malawi. Organisatorisch verliep alles perfect en er werd met al onze wensen rekening gehouden. 

Leeuwen in South Luangwa National Park Zambia

Na drie vluchten werden we in Mfuwe opgehaald door Jey-jey, die later bleek onze privé gids te zijn in het South Luangwa National Park waar we verbleven in het Track and Trail River Camp. We werden er hartelijk verwelkomd en tot onze verbazing in het Nederlands. De lodge is gelegen op een prachtige locatie langs de Luangwa rivier waarop we in verzorgde chalets konden uitkijken.

Onze safari ervaring tot dan bleef beperkt tot zelf rondrijden in een park op zoek naar de dieren. Nu merkten wel degelijk het verschil wanneer een professionele gids de safari begeleidt. Hij weet waar welke dieren zich wanneer verschuilen en dankzij zijn geweldige kennis van de lokale fauna begin je zelf ook op een andere manier te spotten.

Nijlpaarden in Luangwa rivier Zambia

De verscheidenheid van dieren in dit uitgestrekt park is enorm en uiteraard kennen wilde dieren niet afgebakende grenzen. Groot was dan ook onze verbazing en spanning wanneer we na het avondmaal ons begaven naar onze chalets geconfronteerd werden met drie olifanten die er rond toerden. We keerden op onze passen terug en hebben behoedzaam gewacht tot die prachtige dieren elders hun gangen gingen.

Ons tweede verblijf maar in het noordelijk deel van ditzelfde nationaal park was Zikomo Safari Camp, iets primitiever dan de eerste lodge maar authentieker. Net zoals in het vorige verblijf word je door de staff erg vriendelijk en efficiënt geholpen.

Hyena in South Luangwa National Park Zambia

Alle safari’s verliepen volgens hetzelfde stramien. Na een ontbijt om 5h30 vertrokken we om 6h, een koffiebreak om 8h en terug in het kamp rond 10h. ’s Namiddags is het vertrek om 16h, een heerlijke staande receptie terwijl de zon ondergaat om 18h en een twee uur durende game drive in het donker bijgelicht door een begeleidende spotter. Terug in het kamp wordt dan om 20h een heerlijk diner voorgeschoteld. Het begrip “heerlijk” is effectief toepasselijk. We verbaasden ons er telkens over dat met relatief primitieve middelen dergelijke culinaire prestaties werden neergezet.

Familie van Sintruyen onderweg naar Likoma Island in Lake Malawi

Na de safari’s vlogen we naar Malawi waar we in Cessna’s werden afgezet op Likoma eiland, een idyllisch stukje natuurpracht met prachtige stranden in Lake Malawi. We verbleven in een magnifieke villa met privé strand en alle faciliteiten. Iedereen van onze familie was lyrisch over dit “stulpje”. Zonnen, zwemmen, kajakken, paddle board, snorkelen, zeilen en met een quad rondtoeren op het eiland waar we meer baobabs hebben gezien dan in Madagaskar.

Aperitieven, heerlijke maaltijden, diner op het strand, prachtige zonsondergang terwijl een lokaal koor ons trakteerde op lokale liedjes en ook hier heel lieve mensen die ons een fantastisch verblijf bezorgden.

Met enige tegenzin vertrokken we terug huiswaarts maar deze reis zal nooit vergeten worden.

Privé onderkomen familie van Sintruyen op Likoma Island Lake Malawi

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...