Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
55 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Martine en Joost, Maarssen

Zambia

Aanbevelenswaard: mede door de deskundigheid en expertise van Mambulu! Safaris hebben we enorm genoten van ons verblijf in Zambia.
Martine en Joost

Uitgangspunt van onze reis naar Zambia was het opzoeken van onze dochter die een half jaar in Lusaka werkt. Deels samen met haar wilden we een stuk van het land te verkennen. Hiervoor hebben we contact opgenomen met Mambulu! We hebben hen onze wensen voorgelegd. Hun deskundig advies leidde tot een interessante planning. Lusaka en Kafue National Park vormden het gezamenlijke geheel. De rest hebben we met zijn tweeën gedaan.

In Lusaka heeft onze dochter ons laten kennismaken met verschillende aspecten van haar huidige leven: haar werk, haar collega’s, lunchen op haar werk (zambiaanse maaltijd met nshima, dus eten met je rechterhand), haar onderkomen en directe omgeving, haar vrienden, Kamwala markt (grote lokale markt) en vervoer – vaak de benenwagen.

De dagen daarna hebben we samen doorgebracht op Mukambi Safari Lodge aan de Kafue rivier. Onder begeleiding van goede gidsen hebben we tijdens gamedrives en een safariboottocht veel beesten en vogels gezien. We hebben het heel leuk gevonden dit met haar te doen.

Vervolgens zijn wij met z’n tweeën verder gegaan. Bij verschillende Lodges aan de Zambezi rivier, aan de Luangwa rivier en aan het Karibameer hebben we gamedrives en safari-walks gedaan: enorm interessant, welke dieren en (roof)vogels je te zien krijgt, soms van heel dichtbij. Ook hebben we met een gids dorpen in de omgeving bezocht: we waren o.a. bij een school, een werkplaats, een kliniek en een krokodillenfarm.

Tot slot zijn we naar Livingstone gegaan. We hebben de Victoria Falls lijfelijk ervaren: drijfnat dus, wat een enorm geweld aan water en geluid. Ook bezochten we het Mosi-oa-Tunya National Park, waar we zelfs een witte neushoorn gezien hebben.

Als geheel hebben we enorm genoten van ons verblijf in Zambia, een land in ontwikkeling met veel verschillende bevolkingsgroepen. Er zijn grote tegenstellingen in dit land. En het heeft een prachtige natuur. We hebben het fantastisch gevonden.

Mambulu! heeft hieraan enorm bijgedragen. Hun expertise, het regelen van vervoer en onderdak met mogelijkheid van activiteiten onder begeleiding van goede gidsen pakten goed uit. En waar nodig, konden we onderweg altijd terugvallen op de lokale organisatie. Onze dank hiervoor.

Martial Eagle aan de oever van de Zambezi rivier, Zambia

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...