Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Familie Kole-Groeneveld, Almere

Zambia en Malawi

Na bijna 20 jaar wilden wij het ziekenhuis in Zambia bezoeken waar we van 1989-1994 gewerkt en gewoond hebben, deze plek aan onze dochters laten zien en door het land reizen. Met zo’n vraag kan Rob uit de voeten. Het werd een bijzondere reis waarop we veel gezien hebben, zowel natuur als cultuur, en dat was onze wens. Alles was uitstekend verzorgd!
Henk, Alida, Debora & Rebecca
Almere

Onze reis begon met een bezoek aan Nyanje Hospital in de Oostprovincie van Zambia, uitstekend geregeld met auto en chauffeur, aansluitend een paar dagen safari in South Luangwa National Park bij Thornicroft Lodge. Daarna rondreizen in Malawi: Dedza, de bergen bij Mulanje, het meer van Malawi en tot besluit Dzalanyama Forest Reserve. Steeds een prima accommodatie en een gezellige chauffeur. Alles was uitstekend verzorgd!

South Luangwa National Park, Thornicroft Lodge, Zambia

Vanuit de chalet hadden we zicht op de Luangwa rivier, waar knorrende nijlpaarden zich ophouden.  Op de drives hebben we veel dieren gezien: olifanten, giraffes, leeuwen, luipaarden, buffels, verschillende soorten ooievaars, bijeneters, enzovoort, enzovoort. De walking safari is een aanrader: het is een prima gelegenheid om op een andere manier met de omgeving in contact te komen en bijzondere vondsten te doen, zoals deze olifantenkaak.

Olifantenkaak in South Luangwa National Park Zambia

Dedza pottery, Malawi

Op de pottery kregen we een heldere rondleiding over de productie van het aardewerk. De winkel kan voorzien in verzending naar huis.

Dedza Pottery Malawi

Mulanje Mountain, Malawi

Voor wie van stevige bergwandelingen houdt, is de hike naar de berghut op 2.000 meter met overnachting een aanrader. Voor Nederlanders die van hun platte land houden, kan zo’n tocht wat veel van het goede zijn. Een wat minder uitdagende wandeling is dan een goed alternatief.

Rebecca hiking op Mount Mulanje Malawi

Lake Malawi, Cape Maclear – Chembwe Eagles Nest

De volgende stop was het meer van Malawi, aangenaam na de frisse bergen. Met de kayak zijn we naar Domwe Island gegaan. Er was ook volop gelegenheid om te relaxen en te zwemmen. 

Debora en Henk kajakken op Lake Malawi

Mua Mission – Kungoni Cultural Centre

In het culturele centrum Kungoni op Mua Mission kregen we een rondleiding met informatie over de plaatselijke culturen. Wellicht wat kort voor wie het naadje van de kous wil weten, in ieder geval wel informatief.

Mua Mission Kungoni Cultural Centre Malawi

Dzalanyama Forest Reserve

Het laatste adres was het guesthouse van Dzalanyama Forest Reserve. Daar was volop gelegenheid om met de gids die ons al de hele reis begeleidde wandelingen te maken. Een vast onderdeel van de reis is een – kleine en praktische - bijdrage aan de bouw van de dormitory voor jongens van de plaatselijke basisschool.  

Handen uit de mouwen bij schoolproject Dzalanyama Forest Reserve Malawi

Al met een al een bijzondere reis waarop we veel gezien hebben, zowel natuur als cultuur,

.....en dat was onze wens! 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...