Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Familie Heylen, Nijlen (België)

Zuid Tanzania

In Antwerpen ontmoetten we Rob, die ons met zijn kennis van de streek, toen al kon overtuigen. Onze safari was alvast een droom. Mambulu! Safaris with a difference, zeker een aanrader voor wie niets aan het toeval wil laten. Het wow-gevoel is niet meer weggegaan.
Ferdi Heylen en Annemie Vervoort
Nijlen België

In augustus brachten we een bezoek aan zoon Robin die met zijn vriendin een poosje in zuid Tanzania  verblijft.  Van die gelegenheid wilden we ook gebruik maken om een onvergetelijke safari te beleven. Op de vakantiebeurzen wilden we dan ook de betere opties selecteren waarmee we concretere voorstellen wilden bespreken.

In Antwerpen ontmoetten we Rob, die ons met zijn kennis van de streek, toen al kon overtuigen. Of waren het de fonkelende oogjes van zijn vrouw toen die ons met zoveel passie vertelde over mogelijke safaris in Tanzania? Mambulu! wist ons ook bij de eerste contacten te overhalen, een keuze die we ons niet beklagen. De wel heel persoonlijke benadering heeft gezorgd voor een avontuur op maat dat ons nog lang zal doen nagenieten als we weg mijmeren bij het zien van de talrijk genomen foto’s.

Het warme, gezellige onthaal op de luchthaven van Dar-es-Salaam was al een voorbode. Maria, de plaatselijke agent stond ons samen met onze gids/chauffeur op te wachten waarna we vertrokken richting Selous. Het klikte meteen met Henri. Naast een goeie chauffeur, kon hij ook wat van automechaniek en was hij een fantastische gids. De naam van onze agent zorgde voor heel wat privileges in Selous.

Leeuwen in Selous Game Reserve Tanzania

Het kamp aan de rand van Selous lag op een idylische plek langsheen de Rufiji river. Onze eerste bootsafari langsheen de talrijke nijlpaarden was al een belevenis. De bee-eaters zorgden voor prachtige taferelen en de zon zorgde veel te vroeg voor een romantische afsluiter van onze eerste dag. Was het de bushman of de olifant die met zijn jong verstopt zat tussen het struikgewas dat zorgde voor een wow-gevoel tijdens die eerste wandelsafari de volgende morgen? Ons volgende kamp, dieper in Selous, lag op een nog prachtigere spot. Het wow-gevoel is niet meer weggegaan met de uitzonderlijke gamedrives waarbij de gigantische krokodillen, talrijke nijlpaarden en de eerste leeuwen ons echt wel bijblijven.  De meren zorgden voor prachtige taferelen en de boottocht naar één van de vogelbroedgebieden van ooievaars, lepelaars, pelikanen en andere fotogenieke vogels maakten ons deel van een live uitzending van National Geografic.

Vele soorten vogels in Selous Game Reserve Tanzania

In Morogoro voegde Robin, zich bij ons gezelschap voor deel 2 van onze safari.  Ruaha is wel een heel andere omgeving. Ook hier waren onze verblijfplaatsen gelegen op prachtige locaties. Ons verblijf in het tentenkamp dieper in Ruaha sprak het meest tot de verbeelding. ’s Avonds werden de gasten ontvangen aan het kampvuur.  Aan een lange tafel onder de sterrenhemel werden heerlijke maaltijden geserveerd. Allerhande nationaliteiten wisselden hun ervaringen met mekaar. In de omgeving de geluiden van wild dat ons waarschijnlijk wel in de gaten hield. ’s Morgens werden we vergast met een uitgebreid ontbijt terwijl de olifanten toekeken.  Een ongelooflijke ervaring.

Olifanten aan de Ruaha rivier in Ruaha National Park Tanzania

De grote olifantenkuddes en de talrijke giraffenfamilies zijn zeker tekenend voor gamedrives door dit park. Ons blijft het gevecht tussen twee leeuwenfamilies tijdens onze picknickstop wel het best in ons geheugen hangen. Ook al leken de leeuwen niet geïnteresseerd in onze aanwezigheid, toch was het gebrul van een leeuw die in onze richting keek, voldoende om met een beetje paniek richting auto te lopen. Maar het mooiste was wel het luipaard dat heel onverwacht voor de jeep opdook en zich gewillig liet fotograferen.

Luipaard in Ruaha National Park Tanzania

Als afsluiter verbleven we nog in de Udzungwa mountains. We maakten een wandeling naar de prachtige Sanje waterval in dit stomende  regenwoud.  Het uitzicht bovenaan de 170m hoge waterval richting suikerrietvelden was zeker wel indrukwekkend.  De lokale gids vertelde over verschillende dikwijls geneeskrachtige kruiden en bomen die we langsheen het soms steile wandelpad tegenkwamen. En uiteindelijk zagen we ook de zeldzamere Mangabey apen in de deze exotische plaats. ’s Avonds zette Henry ons af in Morogoro. Een best wel aardig omgeving  als je er de tijd voor neemt.

Onze safari was alvast een droom. Mambulu!, safaris with a difference,  zeker een aanrader voor wie niets aan het toeval wil laten.

Ferdi Heylen en Annemie Vervoort
Nijlen België

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...