Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Arianne en Christophe, Zwijnaarde (België)

Kampeersafari Botswana en self drive Zimbabwe

We hebben Rob vorig jaar ontmoet op de vakantiebeurs in Antwerpen en waren meteen geïnteresseerd in zijn programma en expertise, dus boekten we in februari dit jaar ons nieuw avontuur richting Afrika : Botswana stond op ons lijstje, Rob maakte ons ook enthousiast voor Zimbabwe... En ik moet zeggen, héél erg bedankt Rob, jouw persoonlijke aanpak, gedrevenheid en opvolging is de beste die we tot nog toe hebben ervaren ! Dikke pluim !!! Ik kan alleen maar bevestigen wat al jouw klanten al schreven.
Arianne en Christophe
Zwijnaarde, België

Ongeveer 10 jaar reizen we door Afrika, en dan vooral het Zuidelijk deel vanaf de evenaar, dus kan je gerust zeggen dat het Afrika -virus in ons bloed zit…en niet alleen in het bloed, maar vooral in ons hart, het is telkens een beetje thuiskomen.

Maar dan konden we eindelijk vertrekken !!!

Na ongeveer 24 uur onderweg te zijn, kwamen we aan in de Okavango Delta, Oddballs Camp. Een kleine lodge waar je onmiddellijk het thuisgevoel krijgt, zo wordt je ook ontvangen, ‘welcome, feel at home!’. Activiteiten op het programma waren o.a. een paar mokoro-tochtjes en een paar wandelingen op één van de talrijke eilanden, met toch een spannend eind, want net toen onze gids ons op de mokoro terugloodste naar de lodge, was een nijlpaard aan zijn avondwandeling begonnen...Dat leverde dan ook gezellige verhalen op aan tafel en ik moet zeggen het eten was er ongelofelijk lekker!

Leeuwen in Okavango Delta Botswana

We verbleven 2 nachten in Oddballs Enclave en vertrokken nadien op safari -in tenten - met een gids en een kok. In Kwai werden we na een korte vlucht van 20 min opgewacht door Newman, voor mij de beste gids ooit ! We vielen met ons gat in de boter, zoals ze in België zeggen. 6 nachten hebben we in de bush doorgebracht, het mochten er gerust nog 10 extra geweest zijn, safari verveelt ons dan ook nooit, en elke dag is dan ook een feest...en avontuur, dieren bezochten ons kamp, we zaten af en toe vast op de zandwegen, we moesten uitwijken omdat er bosbrand was, kortom altijd avontuur, en that’s just what we like !!!

Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana

Kwai (Moremi)-Savute en Chobe maakten we onveilig met onze camera, we hebben enorm veel bijgeleerd op het gebied van dieren en natuur, en werden de hele tijd in de watten gelegd door Steve en B-Jay, dagelijks ontbijt om 5u, thee en koekjes om 10u, een frisse lunch, en 3 gangen diner ! Voor ons echt een PERFECTE safari ! Op onze huwelijksverjaardag bakte Steve zelfs een lekkere chocoladetaart in de bush, en kregen we een fles bubbels !!!

We zijn ook tijdens de drives ongelofelijk verwend geweest en zagen 5 luipaarden, hyena’s, leeuwen met prooi, zebra’s, olifanten, kudu’s, steenbok, waterbucks, noem maar op... Dit zijn maar een paar van de 3.919 foto’s die we namen...

Buffel kill in Chobe National Park Botswana

Ons tweede deel van de reis bestond uit een selfdrive door Zimbabwe, en ik moet zeggen :Zimbabwe : onbekend = onbemind ! Tot voor kort stond Namibië op onze nr 1 in de Afrika lijst, maar ik mag nu wel zeggen dat DEZE reis zonder twijfel op 1 staat !

Zimbabwe mag dan misschien niet echt toeristisch zijn door gebeurtenissen in het verleden, voor ons is het ongetwijfeld een land waar alle mensen vanuit hun hart en vooral spontaan vriendelijk zijn, je moet er geweest zijn om te ervaren hoe fantastisch Zimbabwe is ! En dan niet alleen de Vic Falls, maar ook de rest van Zimbabwe, ‘Zim’ zoals de locals het noemen... Nog nooit voelden we ons zo op ons gemak, zo welkom... hebben we zoveel mensen ontmoet met zoveel enthousiasme en energie...Wij zouden er zelfs graag wonen ! En dat de slogan van de Zimbabwanen ‘never give up’ is, kan je zonder meer voelen. Zimbabwe heeft dan ook ons hart meer dan gestolen.

We verbleven 2 dagen in Victoria Falls (Amadeus Guesthouse). Uiteraard mogen de Vic Falls niet ontbreken, als één van de wereldwonderen. Meteen hadden we een zeer actief programma : wandeling aan de watervallen, helicopter vlucht, lionwalk en bunjeejump... En als afsluiter is het restaurant ‘the Boma’ ook een bezoek waard, eigenlijk een must !

Bungee Jump Christophe Victoria Watervallen Zimbabwe

Na deze spannende avonturen namen we onze nieuwe huurauto in ontvangst (amper 5.300 km) en doorkruisten we een groot deel van Zimbabwe, de wegen liggen er perfect bij, één van de beste in Afrika, en de vele controles vallen super mee, de politie is vriendelijk en als toerist mag je steeds doorrijden.

Van de Falls reden we naar Hwange National Park en verbleven er in Ivory Lodge, waar we super enthousiast onthaald werden, en waar we dagelijks samen aan een grote tafel met de andere gasten aten en heel veel verhalen deelden. Hwange NP is als selfdrive zeer makkelijk zelf te doen, dus zijn we ook een dag op self-safari getrokken, waar we getuige waren van onze allereerste ‘lion kill’ : een warthog.

Ivory Lodge Hwange National Park Zimbabwe

Helaas moesten we van Ivory Lodge en het fantastisch team afscheid nemen en koersten we verder naar Matobos, waar we verbleven in Big Cave Camp, de kamers zijn tussen de rotsen gebouwd en ’s avonds is het alweer super gezellig aan tafel. Er wordt heel wat afgelachen en gepraat. Je voelt je hier alweer thuis.. Het voordeel van kleinere lodges is dat het zo gezellig is. Op ons programma stond het bezoek aan de grot met heel oude rotstekeningen van de bushmen, het graf van Cecil Rhodes, en een Rhino walk... De Rhino’s worden ook hier in een beschermd park bewaakt en de hoorn wordt vooraf al afgezaagd om stropers te ontmoedigen... Jammer maar noodzakelijk.

Neushoorns Matobo National Park Zimbabwe

Maar de dagen vliegen en ook van deze schitterende locatie nemen we afscheid en wacht een ander historisch hoogtepunt op ons, Msavingo, waar je de restanten van Great Zimbabwe kan terugvinden, Zimbabwe betekent dan ook ‘land of stones’.

Great Zimbabwe Land of Stones

Bijna 3 weken zijn voorbijgevlogen als we aankomen in de hoofdstad, Harare, waar we nogmaals in de watten werden gelegd in een schitterende lodge : Amanzi lodge. Onze dag was goed gevuld met shopping en een bezoek aan ‘Wild is Life’, een opvangcentrum voor weesdieren. We genieten nog van een lekker diner in het Amanzi restaurant, the place to be op donderdagavond en voelen dat onze batterijen opgeladen zijn, fysisch zijn we dan misschien niet meteen uitgerust, maar mentaal zijn we gevoed met massa’s Afrikaanse memories, en het kriebelt al om het volgend Afrika-avontuur vast te leggen, want zeg nu zelf, de mooiste zonsondergangen vind je alleen in Afrika !

Dit was één van onze mooiste, zo niet de mooiste Afrika reis en ik hoop dat dit verhaal iedereen aanzet om Zimbabwe te bezoeken, één ding is zeker, wij keren ZEKER terug !!!

Zonsondergang Zambezi rivier Zimbabwe

Bedankt Rob en bedankt ook aan de lokale organisaties die je onder de arm nam, want jullie hebben onze herinneringen alleen maar mooier en rijker gemaakt, gelukkig zijn er de foto’s en de video die we telkens opnieuw kunnen bekijken, de rest zit in onze zintuigen en hart...

Arianne en Christophe
Zwijnaarde, België

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...