Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Marjolein en Patrick, Dordrecht

Tanzania

Al een aantal jaar hebben we gedacht aan een reisbestemming in Afrika. Maar hoe pak je dat aan? Bij een reisbureau wordt een boek meegegeven maar weten de medewerkers er eigenlijk niet veel van. Op internet is genoeg te vinden, maar welke organisatie kun je vertrouwen? Tot we op de vakantiebeurs de stand van Mambulu! Safaris tegenkwamen. Het enthousiasme van de dochter van Rob die ons aansprak zijn we niet vergeten, waardoor we 2 jaar na dato contact hebben gezocht om onze Afrika-droom in werkelijkheid te brengen.
Marjolein en Patrick
Dordrecht

Na een bezoek van een avond heeft Rob met een goed beeld van onze wensen de perfecte reis kunnen samenstellen: Een safari in Tanzania, gevolgd door relaxed Zanzibar. Door de uitgebreide beschrijving waren we heel goed voorbereid op onze safari. We wisten zelfs van tevoren wanneer er een zware reisdag voor de boeg lag en wat we van onze accommodaties konden verwachten.

Onze safari begon bij Tarangire National Park. Verbluft door de zebra’s, gnoes, olifanten, giraffen, antilopen, leeuwen en zelfs chita’s die ons daar omringden hebben we elkaar bijna niet meer gesproken. Sprakeloos! En dat waren slechts de eerste dagen. We vroegen ons af wat de rest van deze reis ons nog voor moois zou kunnen brengen, want we dachten alles al te hebben gezien!

Kudde olifanten in Tarangire National Park Tanzania

Het volgende deel van de reis bracht ons naar de Masaï stam, met hun prachtige tented camp genaamd Isoitok. Heel mooi opgezet en veel aandacht besteedt aan decoratie. Er werd een vuurtje gestookt waarmee het water werd opgewarmd voor een heerlijke Bush-shower (douchekop aan een boom). Ook hebben we een bezoek gebracht aan de Boma van de Masaï. Bijzonder om te zien hoe deze mensen leven en ook mooi om te zien aan welke goede ontwikkelingen (drinkwater, school e.d.) de opbrengst van het tentenkamp bijdraagt.

Isoitok Manyara Maasai gemeenschap Tanzania

De volgende dag maakten we de mooie maar lange reis langs Lake Manyara en de Ngorongoro Krater naar de Serengeti. Ook hier was zo veel moois te zien! Luipaarden, een giraffe met jong, roofvogels, buffels en ook veel soorten vossen waar we nog nooit van hadden gehoord.

Bat Eared Foxes in Serengeti National Park Tanzania

Aangekomen bij Kati Kati Camp werden we begroet door een olifant die langs onze tent liep. Hier slaap je dus echt in het wild. De eerste nacht was wel even wennen maar daarna was het gehuil van de hyena’s als een slaapmuziekje.

Elke volgende dag hebben we bijzondere dingen meegemaakt en gezien. Krokodillen bij Mara-river, een jeep die vast zat in een riviertje, de zeldzame luipaard-schildpad, een olifant met een halve slurf en leeuwen die de jacht openden op een groep zebra’s, apen die door de lodge slingerden. Ook bleven we ons elke dag verbazen over onze geweldige gids die overal dieren kon ontdekken tijdens het rijden, waar wij vervolgens minuten naar moesten zoeken met de verrekijker.

Leeuw in Lobo area Serengeti National Park Tanzania

Bijna alles wat we gezien hebben zagen we terug in de Ngorongoro Krater met als hekkensluiter: de neushoorn! Big five in the pocket!

Na deze indrukwekkende safari was het heerlijk om nog een paar dagen te genieten en uit te rusten op het eiland Zanzibar.

We hebben werkelijk van elke minuut van onze vakantie kunnen genieten omdat alles tot in de puntjes geregeld was. Bedankt Rob!

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...