Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Familie Jurgens, Zoetermeer

Namibië

Ook deze reis was weer perfect verzorgd, alles was tot in de puntjes door Rob geregeld. We hebben alle 3 een onvergetelijke reis gehad. Bedankt Rob en tot de volgende keer/reis!!!
Rie, Els en Tom
Zoetermeer

Vorig jaar hadden we bedacht om onze (schoon)moeder Rie voor haar tachtigste verjaardag een reis naar Afrika aan te bieden. Aangezien we al eerder twee leuke reizen naar Namibië hadden gemaakt viel de keuze ook deze keer hierop, zodat we Rie van dit prachtige land konden laten meegenieten.

Maar bij wie ga je zo’n reis boeken? We hadden al zeer goede ervaringen met Rob voor een eerdere reis naar Tanzania (lees hier het verslag van onze reis naar zuid Tanzania) maar Namibië staat niet in zijn lijst met bestemmingen. Toch maar voor alle zekerheid eerst even gebeld en tot onze genoegen gaf Rob aan dat hij ook deze reis naar Namibië kon verzorgen. We hadden zelf wat ideeën, maar, deels doordat lodges al volzaten, hebben we op advies van Rob een iets aangepast programma gemaakt. Nu terugkijkend zijn we daar absoluut beter mee uit geweest: prachtige lodges, mooie routes, veel wild.

Onze reis ging via Johannesburg naar Windhoek. Hier werden we door de lokale (Nederlandse!) agent opgevangen en kregen we werkelijk een uitstekende routebeschrijving voor onze self-drive vakantie.  We namen de Toyoto Hilux in ontvangst en de trip kon beginnen. De wegen in Namibie zijn deels asfaltwegen maar het overgrote deel bestaat uit prima te berijden gravelwegen, waar je met de huurauto maximaal 80 km/uur mag rijden. Dat is haast jammer omdat de wegen je uitnodigen net ietsje harder te willen.

 Deadvlei Nambië

Eerst gaan we naar de Sossusvlei met de prachtige duinen, die met name bij zonsopgang zo’n prachtige oranje gloed krijgen. Bij de Sossusvlei kun je lopen naar de deadvlei…een must voor hen die goed ter been zijn. We hebben Rie met koffie en koek geparkeerd onder een boom met de meegeleverde stoeltjes en tafel en we zijn naar de deadvlei gelopen…prachtig! Daarna heeft Tom nog een deel van een duin beklommen en zijn we weer op weg terug gegaan. Daarbij zijn we nog wel even vast komen zitten in het mulle zand, ondanks 4-wheel drive en de lage versnelling. De meegeleverde schep was een uitkomst…na enig schepwerk begon de Toyota weer vooruit te bewegen in plaats van omlaag het zand in.

In de lodge werd ’s avonds bij het eten uitgebreid “Happy Birthday” gezonden door de staf i.v.m. de aanleiding van deze reis. Rie kreeg een verjaardagstaart waar zo’n beetje de hele lodge van kon eten. Daarna hebben we via een prachtige rit de flamingo’s en  pelikanen van Walvisbaai gezien en hebben we overnacht in een guesthouse in Swakopmund.

Pelikanen bij Walvisbaai Namibië

De volgende dag gingen we op weg naar Twijfelfontein, maar eerst zijn we langsgegaan bij de zeehondenkolonie van Cape Cross. Het moeten er ongeveer tussen de 80.000 en 100.00 zijn en als je er staat geloof je dat meteen. Het was een enorm kabaal, mede gemaakt door de vele jonge dieren…het stonk er ook wel een beetje.

Zeeleeuwen bij Cape Cross Namibië

 In Twijfelfontijn kun je heel oude rotstekeningen bekijken, maar aangezien dat een aardige klauterpartij is hebben we dat Rie maar niet aangedaan. Vanuit Twijfelfontein gingen we op weg naar het volgende hoogtepunt: Etosha. We overnachtten in de lodge van Okaukuejo in een prachtige chalet met uitzicht op de waterhole.

Zebras bij waterhole in Etosha National Park Namibië

Het was in deze tijd van het jaar nog wel een beetje regenachtig, zodat de dieren niet bij de waterholes in het park te vinden waren, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de dieren die we gewoon langs de weg in het veld hebben gezien. In het park hebben we onder andere olifanten, giraffes, oryxen, olifanten, leeuwen en van heel dichtbij een neushoorn gezien.

Zwarte neushoorn in Etosha National Park Namibië

Het verblijf in de prachtige lodge/hotel van Mokuti was wat teleurstellendsmile: we hadden daar 18 jaar geleden een paar prima kwaliteit T-shirts gekocht en het werd tijd deze te vervangen door een paar nieuwe…helaas…deze T-shirts waren uit het programma genomen…..we zullen het nog een paar jaar met de oude moeten doen en dan weer opnieuw moeten proberen.

Brullende leeuw in Erindi Private Game Reserve Namibië

Na Mokuti zijn we (grotendeels over asfalt…ook wel weer eens lekker) naar het Erindi Private Game Reserve gereden. Een fantastische lodge, waarbij we aan alle activiteiten konden meedoen en keer gereden werden i.p.v. alles zelf te moeten rijden. Hier hebben we wilde honden, leeuwen en cheeta’s gezien, naast al het “gewonere wild”.

Rie Els en Tom bij Erindi Private Game Reserve Namibië

Na Erindi gingen we weer op weg naar Windhoek, waarna we na een overnachting in het Terra Africa Guesthouse weer op weg terug naar Nederland gingen.

Ook deze reis was weer perfect verzorgd, alles was tot in de puntjes door Rob geregeld. We hebben alle 3 een onvergetelijke reis gehad. Bedankt Rob en tot de volgende keer/reis!!!

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...