Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Mildred en Marian, Amsterdam

Zambia en Malawi

“Machtig mooi Malawi”, dat was de kop van een krantenartikel op 11 januari 2014. Mambulu! Safaris bleek de organisator te zijn van deze reis. We namen contact op en Rob kwam op huisbezoek (wat een service!) en wij legden al onze (luxe)wensen aan hem voor en hij gaf ons ideeën over welke route en hoelang en waar. Rob bleek heel goed te hebben geluisterd en heeft prima aangevoeld wat onze ideeën waren over deze safarireis. Het was een ONVERGETELIJK MOOIE safari. Voor een volgende safari kloppen we natuurlijk weer bij Rob aan.  Door al zijn uitstekende adviezen, kennis van zaken en uitgebreide service hebben wij onbezorgd van een fantastische vakantie kunnen genieten.
Mildred en Marian
Amsterdam

Zambia en Malawi, mei 2015 “Machtig mooi Malawi”, dat was de kop van een krantenartikel op 11 januari 2014. Na het lezen van dit artikel was het duidelijk dat, na al behoorlijk wat andere Afrikaanse landen te hebben bezocht,  dit onze volgende bestemming zou moeten worden, ook al hadden we nog geen concrete plannen, maar het liet ons niet los……en terecht, naar later bleek.

Mambulu! Safaris bleek de organisator te zijn van deze reis en zo’n 10 maanden na het krantenartikel, hebben we contact opgenomen met deze voor ons onbekende organisatie, in de persoon van Rob Sijm en toen ging het balletje rollen en was niet meer te stoppen.

Rob kwam op huisbezoek (wat een service!) en wij legden al onze (luxe)wensen aan hem voor en hij gaf ons ideeën over welke route en hoelang en waar etc.  Op basis van dit overleg heeft hij uit onze voorkeuren een concept routevoorstel samengesteld, te beginnen in Zambia, South Luanga National Park, daarna het Majete Wildlife Reserve in Malawi,  vervolgens  via het Zomba Plateau naar het Liwonde National Park en eindigend met “stranddagen” aan Lake Malawi. Rob bleek heel goed te hebben geluisterd en prima aangevoeld wat onze ideeën over deze safarireis in dit voor ons onbekende land waren en na enige kleine aanpassingen hadden we al heel snel een definitief plan, waar we heel enthousiast over waren.

Jonge zebra in South Luangwa National Park Zambia

Begin mei is het regenseizoen net afgelopen en het land is dan heel fris en groen  en nog niet zo heet. Voor ons een perfecte tijd. Uiteraard zie je meer wild in een dorre en kale(re) omgeving (heeft ook zijn charme), maar de schoonheid van het groene landschap in de wildparken is betoverend mooi en evengoed viel er meer dan voldoende wild te spotten, ook heel vaak langs de oevers van de rivier, geen enkel probleem dus. De zeer uitgebreide safari’s, zowel ’s ochtends vroeg met koffiebreak, als  ’s middags/’s avonds met sundowner, waren ongekend subliem qua tijdsduur, service en kwaliteit.  Dit waren voor ons tot nu toe verreweg de beste safari’s op al onze Afrikaanse reizen.

African Wild Dogs in South Luangwa National Park Zambia

Wat betreft de luxe lodges die in ons reisplan waren opgenomen; deze overtroffen zelfs onze hooggespannen verwachting. Met name de lodges  Mfuwe in South Luanga, Mkulumadzi  in Majete Wildlife Reserve en Pumulani aan het meer van Malawi waren super de luxe qua grootte,  ligging in het park, inrichting, de vriendelijke service en het heerlijke eten; je voelde je daar werkelijk in de watten gelegd.

Leeuw in Majete Wildlife Reserve Malawi

We hebben bijna al het wild gezien dat je maar kunt bedenken, behalve de rhino. Uiteraard veel  hippo’s in de rivieren en af en toe een krokodil en heel veel (roof)vogels, maar ook leeuwen, zowel overdag als ‘s nachts (o.a. een groep van 9), luipaarden, veel olifanten, giraffes, zebra’s, buffels, veel soorten antilopen, wrattenzwijnen, hyena’s en zelfs, voor het eerst:  een civet , een genet, een stekelvarken, een bushbaby  en  zelfs wilde honden! Teveel om op te noemen dus.

Zonsondergang in South Luangwa National Park Zambia

Het was ONVERGETELIJK MOOI.

Een deel van deze reis zouden wij t.z.t. beslist heel graag overdoen, bijvoorbeeld  South Luanga en Majete Wildlife, aangevuld met een nieuwe ons onbekende route.

Daarvoor kloppen wij natuurlijk weer bij Rob aan.  Door al zijn uitstekende adviezen, kennis van zaken en uitgebreide service hebben wij onbezorgd van een fantastische vakantie kunnen genieten.

Mildred en Marian

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...