Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Familie Scheeper, Rotterdam

Zambia

Voor onze “Back to Zambia” trip, waar we begin jaren 90 ruim 3 jaar hebben gewoond, hebben we Rob gevraagd om samen met ons deze al jaren geplande vakantie nu eindelijk te organiseren. Een vakantie waar we met veel plezier op terug kijken en waar we over jaren nog over praten. We zijn Rob, zijn vrouw en dochters zeer dankbaar voor hun uitstekende ideeën, adviezen en begeleiding. We kunnen en zullen Mambulu! Safaris aan een ieder aanbevelen.
Familie Scheeper, Rotterdam

In goed overleg hebben we de dagen in Mpika / Chilonga, waar we toen werkzaam waren, zelf georganiseerd en de rest door Rob laten regelen. De accommodaties in Livingstone, South Luangwa Natational Park, Lower Zambezi Natational Park en Lusaka waren zeer comfortabel en sfeervol en de dagen aldaar fantastisch ingevuld. Het enige minpunt, de slechte 4WD huurauto, is door Rob snel, resoluut en adequaat behandelt en opgelost, waardoor de 3.000km door Zambia toch veilig en in comfort zijn gereden.

Leeuw tijdens game drive in South Luangwa National Park Zambia

Victoria watervallen

Na een voorspoedige reis via Nairobi in Lusaka aangekomen, vanwaar we met de huurauto naar Pioneer Camp zijn gereden. Deze uitstekende accommodatie hebben we 4 keer als een soort van hub gebruikt om telkens hier vandaan naar onze volgende bestemming te gaan. De volgende dag gereden richting Livingstone, waar we stroomopwaarts voor de Victoria Falls hebben gelogeerd bij Chundukwa River lodge. Zeer gastvrij ontvangen door de eigenaars, echt in de watten gelegd, heerlijke maaltijden, de lodge zeer compleet ingericht en na aankomst de prachtige sundowner cruise op de Zambezi. De volgende dag volledig besteed aan de Victoria Falls, ook aan de Zimbabweaanse kant. De Falls nog in full flow, zeer spectaculair en dus kleddernat geworden van de spray. Door ons eerder verblijf in Zambia hebben we de falls meerdere malen gezien, ook in het droge seizoen. Ook bijzonder omdat dan alle rotsformaties goed te zien zijn.

Familie Scheeper bij Victoria watervallen Zambia

Mpika en Chilonga

De dag erna weer terug gereden naar Lusaka, Pioneer Camp, waarna we de volgende dag de lange rit naar het noorden van Zambia hebben gemaakt.
Een afstand van 650 km over the Great North naar Mpika. Chilonga Mission Hospital is het grootste ziekenhuis van het noorden van het land en het was zeer emotioneel om hier weer terug te zijn na ruim 22 jaar. Nog een aantal oude bekenden ontmoet, waaronder onze tuinjongen, Francis, die nu als “watchman” werkt in het ziekenhuis. De ontmoeting met onze dochters Sabrina en Tanja was hartverwarmend en emotioneel. Francis, nu 43 jaar en vader van 7 kinderen, was in de jaren 90 hun grote “broer”. Tijdens ons verblijf in Mpika na allerlei oude bekende plekjes gezocht en herinneringen opgedaan, waaronder een middag bij de Lwitikala watervallen.

Familie Scheeper terug in Chilonga Zambia

South Luangwa National Park

Na 4 bijzondere dagen weer terug gereden naar Lusaka, huurauto ingeleverd en de volgende dag gevlogen naar Mfuwe bij South Luangwa Nat. Park. Hier verbleven we in Track & Trail River Camp, een prachtige accommodatie langs de rivier en aan de rand van het park. Elke dag ochtend en middag/avond safari’s gereden en echt veel gezien, waaronder de zeer zeldzame aardvarken, waar alle andere gasten, gidsen en personeel jaloers op waren. Onze kinderen zijn ook nog 2 dagen naar een bush camp gegaan, waar ze wandalsafari’s hebben beleefd.

Luipaard tijdens nacht game drive South Luangwa National Park Zambia

Lower Zambezi

Na 5 dagen zijn we weer terug gevlogen naar Lusaka. Onze kinderen zijn toen weer naar Nederland gevlogen en Hedie en ik zijn de volgende dag vertrokken naar Lower Zambezi Nat. Park. Vervoerd naar Chirundu en vandaar nog een half uur varen naar Kanyemba River Camp. Wederom een geweldige locatie en verbleven in een luxe rondavel langs de rivier. Ook hier elke dag safari’s gedaan, maar nu vanaf een boot, waardoor je nog dichter bij olifanten, hippo’s en krokodillen komt dan met een auto safari. Ook nog een kanotocht gemaakt met een spannend momentje door een hippo, die onverwacht uit het water opdook. De Zambezi is hier zeer breed, waardoor er kleine en grote eilanden in de rivier zijn. Een langgerekt eiland van 7 km lengte behoort ook tot Kanyemba, waar we met de eigenaar een wandelsafari hebben ondernomen.

Zonsondergang op Lower Zambezi Zambia

Na 5 dagen weer terug naar Lusaka, waarna onze vakantie er jammer genoeg op zat. Het zal zeker niet weer 22 jaar duren voordat we weer naar Zambia op vakantie gaan, want die was een unieke belevenis en waar we Rob heel dankbaar voor zijn.

Familie Scheeper, Rotterdam 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...